Superrrkunstkids

ENSCHEDE - Elk jaar organiseert Concordia een expositie speciaal voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Voor de tweede keer krijgen ze daarbij hulp van het Superrrkunstkids team. Een groep kinderen die hun mening niet onder stoelen of banken steekt en die houdt van nieuwe dingen bedenken en maken.

In het project Ik ben Ik werkt Concordia een half jaar lang samen met een team van kindercuratoren aan een groepsexpositie. Deze Superrrkunstkids kiezen kunstwerken, schrijven zaalteksten, ontwerpen de flyer en geven rondleidingen door de expositie. Alles aan de hand van het thema ‘ik' en op hun eigen manier.

Volwassen kunstwerken
De kunstwerken die de Superrrkunstkids uitkiezen is verre van kinderachtig. Zoals het werk Hommage van Sanne van den Elzen, een pittig werk waar ze direct unaniem voor kozen. Of het werk van Jelle van Assem (oud-student van de AKI), wat op het eerste gezicht helemaal niet lijkt op een kunstwerk. De Superrrkunstkids zien de eigenheid van het werk en zijn in hun keuzes net zo eigen. Beeldende kunst als perfecte uiting van je eigen ideeën en gedachtes.

Activiteiten
In de expositie die op 11 december opent, zijn doe-hoekjes gemaakt waar kinderen (en hun begeleiders) een eigen kinderkunstcatalogus kunnen maken, met eigen teksten en ideeën bij de kunstwerken. Ook kunnen ze er knutselen, een verzamelmapje maken en het spel "Alles over mij” spelen. Alle werken en knutselactiviteiten zijn gericht op nadenken over ‘ik'; wie ben ik, hoe sta ik in de wereld en hoe gaan kunstenaars daar mee om? In de kerst- en voorjaarsvakantie zijn er verschillende workshops die hier prachtig op aansluiten. De expositie loopt tot en met 28 februari. Kijk ook op: www.concordia.nl