Werk Pakhuiskwartier begonnen

ENSCHEDE - Deze week zijn de eerste werkzaamheden voor realisatie van het nieuwe Pakhuiskwartier van start gegaan. Het grootschalige bouwplan moet een nieuwe impuls geven aan het noordelijke stationsgebied, in zijn geheel bekend als het Centrumkwartier.

Om plaats te maken voor de woontoren zal het voormalige Tactuspand aan de Molenstraat 74 gesloopt worden. De gemeente verwacht dat dit eind januari klaar is. Het Pakhuiskwartier specifiek behelst het gebied ten zuiden van de Molenstraat tussen de Wenninkgaarde en de Oldenzaalsestraat. De gemeente zet in op een aantrekkelijke, groene omgeving waarbij een brede diversiteit woningen gerealiseerd zal worden. Waaronder starterswoningen, middenhuur en sociale huurwoningen.

Lange adem
Komend jaar worden de eerste stedenbouwkundige contouren vastgelegd, waarna het nog wel een 'aantal jaar' duurt voor de eerste schop in de grond gaat. Het is dus een project met een lange adem. In totaal zal circa 70 hectare aan binnenstedelijk gebied zo onder handen genomen worden, wat dus de nodige zorgvuldigheid en planning vergt van de gemeente en andere partners.