Afbeelding
Foto:

Sjors Sportief & Creatief valt vierde jaar op rij in de smaak

ENSCHEDE - Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn ook dit jaar weer de beste vriendjes van basisschoolleerlingen in Enschede. De mascottes zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat in de gemeente Enschede in 2017 startte.

Het succesvolle project laat kinderen laagdrempelig en vaak gratis kennismaken met uiteenlopende activiteiten. Dit schooljaar schreven al 1.070 kinderen zich in. Dansen, hockey, judo, turnen, scouting, boksen en nog veel andere sportaanbod. Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Enschede ook dit jaar vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Of ze leren hun creatieve talenten kennen, maar dan via Sjors Creatief. Aan de hand van die mascotte kunnen kinderen zich namelijk vaak gratis inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, toneel spelen, uitvindingen doen en muziek maken.

Sjorsboekje
Sjors is een initiatief van Cultuur in Enschede en Sportaal in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om meer dan zeventig sport- en cultuuraanbieders te ontdekken. Het aanbod wordt jaarlijks aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente Enschede ontvangen. "Sjors blijkt een zeer succesvolle manier om kinderen veelal gratis in contact te brengen met sport en cultuurā€¯, aldus Manon Huinink, medewerker team Sportief Sportaal. Inschrijven voor de activiteiten is het hele schooljaar mogelijk via de website www.enschedeactief.nl.