Afbeelding
Foto:

Vrijwilligers in actie voor kwetsbare stadsgenoten

ENSCHEDE - We leven in een bijzondere periode, maar één positief ding laat de coronacrisis zien: Enschedeërs hebben een warm hart voor de ander. ‘Noaberschap’ is springlevend in Enschede.

Present Enschede zag de afgelopen tijd een fikse toestroom van nieuwe vrijwilligers die gemotiveerd zijn om stadsgenoten te helpen. Present zorgt dat zij allemaal leuk en passend ingezet kunnen worden, samen met de bestaande hulpverleners. Normaliter is Present meer gericht op groepsmatige inzet, maar nu is ook dit even anders door de inzet.

LichtpuntjesActie
Deze woensdag kwamen 31 vrijwilligers in actie voor de LichtpuntjesActie. Zij gaan de komende tijd drie keer bij een eenzame stadsgenoot langs voor een praatje aan de deur. Later deze maand gaan nog 24 vrijwilligers aan de slag met deze insteek. Ook delen zij dan rond de kerst leuke pakketten uit vanuit Secret Santagram. Momenteel zijn er elf vrijwilligers aan het helpen bij Zorggroep Manna om daar de komende maand de zorg te ondersteunen. Ook de studentenverenigingen zijn actief via Present: honderd studenten van studentenvereniging Alpha gaan kaarten schrijven voor de bewoners van Bruggerbosch, tachtig studenten van studentenvereniging Navigators gaan 500 kaarten schrijven voor bewoners van diverse zorginstellingen, vier studenten van studentenvereniging RSK gaan raamtekeningen maken voor en met bewoners van Ariënsstaete, vier studenten van studentenvereniging AEGEE gaan raamtekeningen maken voor en met bewoners van ex daklozen opvangen het Bijvank van het Leger des Heils. Daarnaast zijn twee haaksters op dit moment kersthaakwerkjes aan het maken voor de vrouwen en kinderen die bij de vrouwenopvang van Kadera wonen en gaat een kapster een gezin knippen dat hulpverlening krijgt van het Leger des Heils. Vier vrijwilligers gaan deze maand een woning ontruimen voor een alleenstaande mevrouw met een lichamelijke beperking en zes vrijwilligers gaan twee dagen achter elkaar een woning woonklaar maken voor een alleenstaande moeder met twee dochters, die vanuit de opvang van Kadera een woning kunnen betrekken. Tot slot maken 150 kinderen van GBS De Bron gevulde en versierde schoenendozen voor bewoners van Zorggroep Manna.