Afbeelding
Foto:

Kinderen van BSO's Humankind maken kerstkransen voor eenzame ouderen

ENSCHEDE - Er worden momenteel veel leuke acties gehouden om eenzame ouderen en andere hulpbehoevenden een hart onder de riem te steken. Ook de kinderen van de buitenschoolse opvanglocaties van Humankind in Enschede helpen hierbij. Zij maken komende week kerstkransen met kerstwensen voor deze doelgroep.

Humankind organiseert regelmatig leuke, leerzame en inspirerende activiteiten voor de kinderen van de BSO. Het maken van de kerstkransen past hier uitstekend bij. In mei van dit jaar organiseerde Humankind al leuke pizza-kookworkshops voor de kinderen, toen om te vieren dat kinderdagverblijven en peuteropvanglocaties weer open konden. Dit viel letterlijk én figuurlijk goed in de smaak bij kinderen. Zo ontstond het idee om nu workshops kerstkransen maken te organiseren.

Workshops
Op 7, 8, 9, 10, 14 en 15 december worden workshops bloemschikken gehouden op de BSO's ESV, Het Wooldrik, De Menkotoren, Piccolo, Het Kasteel, Het Honk, De Robbe, De Zweede, De Triangel, Het Palet en Het Kraaiennest. Manon Wotte van Bloemsierkunst Manon verzorgt deze workshops dan geheel 'corona-proof'; een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met bloemsierkunst en het werk van een bloemist. De kinderen gaan grote of kleine kransen maken die voorzien worden van leuke kerstwensen of tekeningen. Kinderen mogen ook een kleine krans maken voor iemand in hun omgeving; bijvoorbeeld voor opa en oma of iemand anders die deze zou waarderen.

Bezorging
Om eenzame ouderen en hulpbehoevenden een hart onder de riem te steken worden de gemaakte kransen veilig bezorgd bij onder meer woonzorglocaties van Liberein. Ook diverse andere woonzorglocaties in Enschede zullen kransen ontvangen; deze worden bij de voordeur afgeleverd en in ontvangst genomen door de medewerkers. Deze kransen en wensen kunnen dan gebruikt worden om gemeenschappelijke ruimtes te versieren tijdens de feestdagen. Kijk voor meer informatie over Humankind ook op: www.humankind.nl