Afbeelding
Foto:

Nieuwe stadsdichter gezocht

ENSCHEDE - Op 6 februari 2021 neemt de huidige stadsdichter Jos Eertink afscheid en wordt een nieuwe stadsdichter benoemd. De stadsdichter is van grote promotionele en culturele waarde voor de stad. De nieuwe dichter wordt voor een periode van twee jaar aangesteld, met ingang van 7 februari 2021. Iedereen die op 1 januari van dit jaar 18 jaar of ouder was en in Enschede woont, kan zich kandideren.

Elke deelnemer stuurt vijf gedichten in, waarvan tenminste twee niet eerder gepubliceerde gedichten over Enschede. De gedichten mogen uitgetypt niet langer zijn dan een pagina (A4). De deelnemer geeft daarnaast kort aan waarom hij/zij deze functie ambieert en hoe hij/zij die wenst in te vullen. De uiterlijke inzenddatum is 7 januari 2021.

De inzendingen worden geanonimiseerd voorgelegd aan een jury van zes leden. Uit de inzendingen worden drie kandidaten genomineerd. De aspirant-stadsdichters hebben een gesprek met de jury en dragen op de middag van de verkiezing een aantal gedichten voor. De beste kandidaat wordt uiteindelijk verkozen.
Als stadsdichter schrijf je minimaal 12 gedichten per jaar, over het dagelijks leven in de stad of over specifieke gebeurtenissen. Ook kun je op verzoek gedichten schrijven en begeleid je bovendien de junior-stadsdichter. Je kunt voor ondersteuning een beroep doen op een van de oud stadsdichters en/of een lid van de DIE-dichters (dichters in Enschede).

Insturen
Inzendingen kunnen worden gericht aan het secretariaat van de Bibliotheek Enschede, Postbus 122, 7500 AC Enschede, of per email: info@bibliotheekenschede.nl. Voor meer informatie over de voorwaarden voor deelname zie de website:
www.slme.nl.