Afbeelding
Foto:

Winter Warm in Zuid en West brengt mensen in verbinding

ENSCHEDE - Voor de bewoners van Enschede Zuid en West wordt in december de actie ‘Samen Winter Warm’ georganiseerd. SVEN Welzijn, de gemeente Enschede en de partners in de wijk slaan de handen ineen. Bedoeld om mensen met elkaar in verbinding te brengen in tijden dat sociale interactie steeds lastiger is.

Nu steeds meer mensen noodgedwongen thuiszitten, nodigt SVEN Welzijn (onderdeel van Incluzio Uitvoering) buurtbewoners uit om met elkaar in contact te blijven. Als de regels het straks toelaten, openen er in december verschillende locaties, waar inwoners terecht kunnen voor een kop soep, kerststol maar vooral ook een luisterend oor. “Juist in deze tijd is het belangrijk dat we samen in verbinding blijven en elkaar helpen waar dat kan. Met de actie Samen Winter Warm stimuleren we wijkbewoners om in hun eigen buurt onder de mensen te komen en bijvoorbeeld eenzaamheid te voorkomen”, aldus Sigrid Binksma, Netwerkcoach bij SVEN Welzijn. De gemeente Enschede ondersteunt deze actie van harte. Stadsdeelmanager Zuid en West Timo Keuken: “Zeker in deze tijd moeten we aandacht houden voor elkaar en in gesprek blijven over wat ons bezighoudt. Deze actie versterkt het sociale contact tussen buurtbewoners en professionals en dat stelt ons ook in de gelegenheid om extra hulp en ondersteuning te geven aan hen die dat nodig hebben”. De betrokkenheid van partners in de wijk is hartverwarmend. De volgende partners hebben al toegezegd: Power Royael, Speeltuin Stevenfenne, Speeltuin Robinia, Speeltuin Stadsveld, Alifa, wijkraad Pathmos, kinderboerderij de Wesseler, M-Pact, het Stroinkshuis - De Woonplaats, Doe Mee Huis, Smiley, Wijkraad Stadsveld, Alles - in - één - school De Zuidsprong, Wijkraad Wesselerbrink, Stichting Wijkbudgetten Stroinkslanden, Wijk Platform Helmerhoek, Stichting Noaberschap Helmerhoek. Wellicht sluiten anderen nog aan.

Flyer in de bus
Inwoners van stadsdelen Zuid en West ontvangen binnenkort een flyer met de aankondiging over de wintersoep en een kerststol die men op een locatie in de eigen buurt kan afhalen. Als de corona-regels het onmogelijk maken om af te halen, zal men als alternatief bezorgen aan huis aan de hand van aanmeldingen. De wijkbewoners worden uitgenodigd om zelf aan de slag te gaan. Verzamel 10 adressen en haal een straatversieringspakket af om met de buren de straat te kunnen versieren. Samen worden het zo knusse decemberdagen.