Afbeelding
Foto: Melvin Winkeler

Winkelcentrum Enschede Zuid genomineerd voor een award

ENSCHEDE - Winkelcentrum Enschede Zuid is officieel genomineerd voor de NRW Marketing Award. Dit is dé nationale erkenning voor het meest inspirerende winkelgebied.

Het winkelcentrum heeft samen met de wijk deze nominatie in de wacht gesleept. Langzaam maar zeker vindt er een verschuiving plaats bij Winkelcentrum Enschede Zuid, van winkelcentrum, naar ontmoetingsplek. Een plek waar evenementen, bijeenkomsten, maar bovenal de community wordt gefaciliteerd om samen te komen. Van winkelier, tot wijkbewoner. Van goed doel tot gemeente.

Verbinding
Verbinding met de wijk staat voorop. "Wij geloven dat als we de handen ineen slaan, er de mooiste dingen ontstaan: samen maken we Zuid.", aldus het winkelcentrum. Dit jaar stonden er enorm veel leuke evenementen op de agenda. Zoals een Paasontbijt gemaakt door basisschoolkinderen voor ouderen van De Posten, het verzorgingstehuis naast het winkelcentrum. Toen kwam corona; hoe moet je hier als winkelcentrum op inspelen? Als goede noabers werd gekeken naar kansen en mogelijkheden, ook samen met de wijk. Zo konden kinderen in de eerste weken van de crisis een kleurplaat inkleuren. Ook werd er door de winkeliers een mooie tassenactie opgezet; zij vulden 400 tassen met heerlijke verrassingen voor cliënten van De Posten en Alifa. Dit om hen ook tijdens de crisis een hart onder de riem te steken. Verder werden buurtbewoners verrast met gratis ijsjes vanuit een heuse ijscokar.

Beoordeling
Op woensdag 11 november is de jury van de NRW Marketing Award te gast in het winkelcentrum voor de beoordeling. Op 27 november wordt de winnaar bekendgemaakt.