Afbeelding
Foto:

Hulshof Mobiliteit Service kijkt naar de toekomst

ENSCHEDE - Vorige week donderdag werd in de wijk Stadsveld een laadplein voor elektrische voertuigen geopend door wethouder Niels van den Berg.

Het is het derde laadplein dat door Hulshof Mobiliteit Service is ontwikkeld. "De elektrische auto heeft de toekomst", aldus Rutger Hulshof. Om die woorden kracht bij te zetten, stonden er tijdens de opening ook een achttal elektrische en hybride voertuigen. "Voor de gebruikers van elektrische auto's zonder oprit of die thuis geen laadmogelijkheid hebben, hopen we een oplossing te kunnen bieden. Elektrisch rijden is op deze manier voor meer mensen bereikbaar.”

In de wijk
Het laadplein aan Het Poolman 1 heeft zes laadplekken. Er kunnen gelijktijdig vier voertuigen aan de AC-lader en twee aan de snellader. De snelladers zijn ideaal om snel bij te laden om zo weer zo spoedig mogelijk de weg te kunnen vervolgen. De AC-laders zijn zeer geschikt voor wagenbezitters die in de buurt van het laadplein wonen om bijvoorbeeld 's avonds/'s nachts de batterij mee op te laden. Tijdens het opladen, ben je niet verstoken van vervoer. Onderdeel van het concept Netto Tank Electric, onderdeel van Hulshof Mobiliteit Service, is namelijk de 'Bike Sharing'. Er zijn fietsen beschikbaar die voor een bepaalde tijd kosteloos geleend kunnen worden.

Kartrekker
Dat Hulshof Mobiliteit Service een voorbeeldfunctie heeft, werd ook door wethouder Van den Berg benadrukt. Gemeente Enschede heeft te maken met het klimaatakkoord en moet net als alle andere gemeenten flink aan de bak om de uitstoot van CO2 te reduceren. Elektrisch rijden is daarbij onontbeerlijk en dus moeten er ook voldoende laadplekken zijn. "Zonder ondernemers als Hulshof is dat niet mogelijk. De gemeente kan dit niet alleen", aldus Van den Berg. "Daar waar mogelijk zal de gemeente dit soort projecten dan ook faciliteren." Voor Hulshof Mobiliteit Service is dit derde laadplein niet het eindstation. Eind dit jaar al de opening van het vierde laadplein in de planning.