Afbeelding
Foto:

Bouw Bruningmeyercomplex gestart

ENSCHEDE - Op donderdag 29 oktober is door wethouder Jeroen Diepemaat en Rob Knobben van Carbo Property het startsein gegeven voor de bouw van het Bruningmeyercomplex. Het is het eerste appartementencomplex dat gerealiseerd wordt in Centrumkwadraat. Het complex omvat 42 appartementen en 1 stadswoning.

Het gaat om een bijzonder en ambitieus project met een prachtige ligging in de binnenstad. Het totale woonconcept is gericht op het zo lang mogelijk plezierig in eigen huis blijven wonen. De woningen zullen gasloos zijn en vrijwel energieneutraal. Dat betekent: milieuvriendelijk en comfortabel wonen. De hoogbouw wordt ingepast zonder afbreuk te doen aan de bestaande bebouwing. Er zal een samenstelling ontstaan van panden met elk hun eigen identiteit, die als geheel goed aansluit op de directe omgeving. Het complex zal bestaan uit koop- en huurappartementen, allemaal met een hoogwaardig afwerkingsniveau. Uiteraard heeft ieder appartement de beschikking over een eigen buitenruimte in de vorm van een ruim balkon of dakterras. Er komt bovendien een half verdiepte parkeergarage onder het complex.
Inmiddels is 85% van de woningen verkocht. De oplevering is gepland in het najaar van 2021.

Groot project
Centrumkwadraat in Enschede is een van de grootste projecten in Oost-Nederland op het gebied van het realiseren van woningen, bedrijven en voorzieningen. Bruningmeyer is centraal gelegen in dit ontwikkelgebied, op de hoek van de Molenstraat en de Deurningerstraat. Het nieuw ingerichte park naast het complex zorgt ervoor dat duurzaamheidsambities, zoals vergroening van de binnenstad en het gelijkmatig verdelen van regenwater, worden gerealiseerd. Voor de ontwikkeling van Centrumkwadraat bestaat geen strikt masterplan. Per locatie wordt gekeken naar kansen en samenwerkingsmogelijkheden.

Meer informatie over de ontwikkelingen in stadsdeel Centrum: www.enschede.nl/centrum/plannen-projecten-centrum/centrumkwadraat.