Afbeelding
Foto:

Raadslid wil graag de landelijke politiek in

HAAKSBERGEN - Dario Prinsen is kandidaat-Kamerlid voor de partij BoerBurgerBeweging (BBB). De Haaksbergenaar staat op de dertiende plaats op de lijst. Hij gaat proberen om via voorkeurstemmen een zetel te bemachtigen. Prinsen is nu gemeenteraadslid namens Nieuw Haaksbergen.

De BoerBurgerBeweging doet op 17 maart 2021 voor het eerst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. De partij is de eerste plattelandspartij die een lokaal geluid wil laten doorklinken in de landelijke politiek. Boeren en burgers in het buitengebied komen nu onvoldoende aan bod. Prinsen maakt zich grote zorgen over de leefbaarheid op het platteland en het bestaansrecht van boeren en tuinders als spil van de voedselproductie op het platteland. Prinsen: "Het platteland wordt door Den Haag vooral gezien als een plek waar zonneparken, industrieterreinen, distributiecentra en datacentra kunnen worden neergezet. Groen wordt ingeruild voor grijs. Ook in Twente zie je de groene ruimte steeds grijzer worden. Dit is ook niet goed voor de mensen die in de stad wonen. De groene ruimte met schone lucht, rust en natuur waar stedelingen graag recreëren en in contact komen met het plattelandsleven, wordt steeds schaarser.”

Stem van de regio
De inzet van Prinsen en de partij is het creëren van een goede balans tussen landbouw en natuur. BBB wil de stem van het platteland permanent laten klinken in Den Haag. Prinsen stelt dat het niet alleen om de agrarische sector gaat: "We richten ons zeker niet alleen op boeren, maar op miljoenen mensen die in de regio's wonen en zich zorgen maken over de leefbaarheid in hun regio. Mensen die ook vinden dat het platteland, ons cultuurlandschap, met al zijn unieke kenmerken, folklore en tradities behouden moet blijven.” Men verwacht 5 à 6 zetels te kunnen behalen.