Afbeelding
Foto:

SLINGERS

Een tijd geleden al stonden ze voor dag en dauw voor de deur. Onze jongste dochter en schoonzoon. Broodjes in de hand, beleg etc en slingers. “We komen hier ontbijten“, zei mijn dochter “en ik ga de slingers ophangen” zei onze schoonzoon. “Want het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen”, lachte hij en sprong op tafel om de slingers op te hangen. Ik keek mijn man aan en knipoogde. Dit was precies wat we nodig hadden, want de oudste dochter zou de dag erop weer vertrekken naar het buitenland en afscheid nemen is niet ons sterkste punt. Maar elk leven kent hoogte- en dieptepunten en afscheid nemen hoort als dieptepunt erbij als je kind in het buitenland woont. Het hoogtepunt is als ze weer naar huis komt. Ik probeer altijd de dalen wat minder diep te laten worden, door ook de momenten van blijdschap te vinden. Het gezamenlijk ontbijt was een moment van blijdschap!


Afgelopen week was er een gigantisch hoogtepunt en tijd voor slingers. Onze kleinzoon James Rover is geboren! Hij liet even op zich wachten, maar gelukkig is alles uiteindelijk goed gegaan. Eerlijk gezegd kan ik geen woorden vinden om te beschrijven hoe het is om oma te zijn van zo’n kleintje. Het is echt overweldigend! Mijn wereld staat op de kop. De hele dag stromen foto’s binnen, ontvangen we filmpjes via de WhatsApp en natuurlijk de bezoekjes, waarbij je al na een paar dagen constateert hoe kleine James verandert. Het leven vieren is het makkelijkst als er een hoogtepunt is. Een geboorte, waarbij gelukkig alles goed is gegaan, is zo’n hoogtepunt, waarbij natuurlijk veel slingers horen.


De slingers konden ook worden opgehangen (figuurlijk dan) na afloop van de raadsvergadering van afgelopen maandagavond. Op de agenda de besluitvorming Herijking van de Citymarketing. Citymarketing omvat alle activiteiten die door de gemeentelijke organisatie en Enschede Promotie worden verricht om een stad of dorp zo goed mogelijk te profileren. Het college kwam met drie pijlers: ondernemende stad, creatieve stad en bruisende stad. EnschedeAnders vond het jammer dat Enschede zich niet meer gaat profileren als een groene leefstad. Groen in de stad en een natuurlijke omgeving wordt in de toekomst alleen maar belangrijker. Ook voor het creëren van een gezonde en een duurzame leefomgeving is groen in de buitenruimte van essentieel belang. Niet alleen op het gebied van biodiversiteit, maar ook voor het voorkomen van hittestress (bomen zorgen voor verkoeling in de stad) en een vertraagde hemelwaterafvoer. Bovendien vestigen bedrijven zich graag in een groene omgeving en dat maakt dat onroerend goed gewilder wordt, waardoor de economische groei van een stad wordt versterkt. Een groene leefstad is voor iedereen van belang!


EnschedeAnders had een amendement gemaakt om het besluit van de Herijking Citymarketing aan te vullen met een vierde pijler, namelijk: de groene leefstad.


Het amendement werd door de hele raad aangenomen!


Margriet Visser
Raadslid EnschedeAnders