Afbeelding
Foto:

Ismakogielessen van start in Enschede op 14 oktober

ENSCHEDE - De ismakogie-locatie bij Inner Stillness is vanaf 1 oktober weer open. Ismakogie bijt op 14 oktober de spits af, natuurlijk wel met in achtneming van de anderhalve meter afstand.

De natuurlijke harmonische samenwerking in ons lichaam wordt nogal eens verstoord doordat we in onze ‘gemaksmaatschappij’ gewend raken aan verkeerde houdingen en (te weinig) beweging met mogelijke hoofdpijn, rug-, nek- bekkenbodem- stofwisselingsklachten en scheefgroei tot gevolg. Ook meubilair geeft vaak te veel steun waardoor we onze spieren verkeerd of niet gebruiken. Met ismakogie kun je op een makkelijke manier hier veel tegen doen.

Wat is het?
Ismakogie is een westerse houding- en bewegingsleer. Door de spieren vanuit de voeten met kleine bewegingen zacht aan te spannen en te ontspannen, worden je spieren en gewrichten van ‘top tot teen’ geactiveerd, zelfs de gezichtsspieren gaan meedoen. Je leert hierbij rekening te houden met je eigen mogelijkheden. De bewegingen bouw je al gauw in in je dagelijkse bezigheden, deze worden zo je training. Je lichaam wordt soepeler, je organen functioneren beter, bewegingen worden lichter en geven energie. Je voelt je lichamelijk en geestelijk meer in balans met je jezelf en je omgeving en je krijgt plezier in bewegen, dit straal je ook uit. Er wordt geoefend in groepen van ongeveer 8 personen, afhankelijk van de grootte van de lesruimte. Bijzondere kleding of apparatuur is niet nodig.

Groepslessen
Op woensdagmiddag 14 oktober beginnen de groepslessen in Enschede, locatie Buurserstraat 216. In Hengelo beginnen de lessen op 27 oktober, locatie Curaçaostraat 10. De cursus bestaat uit 10 lessen, 1 uur per week. Voor informatie en aanmelding voor Enschede: Corry Westgeest, docent, www.ismakogieCW.nl – ismakogieCW@tiscali.nl en tel. 053 4763881. Voor Hengelo is dit de volksuniversiteit www.rocvantwente.nl/voor-volwassenen/vrije-tijd/Ismakogie.html