Afbeelding
Foto:

Een bos van draad in de Museumfabriek

ENSCHEDE - Samen met vele anderen borduurt Sara Vrugt in 2020 een bos. De geborduurde bomen vormen een grootschalig kunstwerk, een woud waarin je in gedachten kunt verdwalen.

Het kunstwerk wordt gemaakt in een openbaar pop-up atelier dat vier seizoenen lang door het land reist. Het atelier ontpopte eerder in de Haagse Centrale Bibliotheek, de Openbare Bibliotheek Amsterdam en in de Hortus Botanica in Leiden. Deze herfst strijkt het atelier voor de laatste etappe neer in De Museumfabriek!

Gezamenlijk borduren
Het kunstproject loopt van donderdag tot en met zondag in de periode van 10 oktober tot en met 13 december. In het pop-up atelier kan iedereen gezamenlijk borduren aan het bos van draad. Leer de mooiste steken om daarmee de geborduurde bomen te creëren. Ervaring is geen vereiste en er is ruimte voor eigen creatieve inbreng. Daarnaast is het project geschikt voor alle leeftijden! Zodra het kunstwerk af is, zal het in 2021 in Museum Panorama Mesdag te zien zijn. Daarna wordt er een echt bos geplant van honderdduizend bomen in samenwerking met het Instituut voor Natuureducatie (IVN) en TreeSisters.

Help mee
Sara Vrugt ontwerpt met textiel en draad, humor en een idealistische inslag. Haar participatieve projecten raken aan maatschappelijke thema's; met haar werk laat ze mensen met een frisse blik naar het dagelijks leven en de wereld kijken. Het borduren zet Sara in als reactie op de huidige op technologie en commercie gerichte cultuur. In de Museumfabriek gelden passende veiligheidsmaatregelen met betrekking tot corona. Zo is het verplicht om voorafgaand aan het bezoek online te reserveren. Dat kan via www.demuseumfabriek.nl/bomen. Er zijn twee tijdsblokken van 2,5 uur waarop ingetekend kan worden. Daarnaast zijn er maatregelen getroffen op het gebied van hygiëne en het maximaal aantal bezoekers, maximaal tien per tijdsblok.

Foto: Bruno van den Elshout