Afbeelding
Foto:

Symboliek op Herdenkingspark PuurOord

BOEKELO - Herdenkingspark PuurOord in Boekelo staat bekend om de verschillende mogelijkheden waarop overledenen kunnen worden herdacht.

De symbolen die het park rijk is vragen misschien om meer uitleg. Zij staan voor momenten in het leven zelf. Het gemaaide pad in de vorm van een ellips geeft oneindigheid weer. De overige paden vormen samen een doolhof. Het labyrint brengt je - al is het via een omweg - altijd naar het midden. Op de vluchtheuvel is het mogelijk op adem te komen en in de kleine schuilhut kun je even wegkruipen. In de bomenrij bij de sloot is een lege plek zichtbaar: één van de oude, ooit geplante bomen heeft het niet gered. In diezelfde bomenrij staat een prachtige kastanjeboom, er vlakbij een waterpomp. Beide symbolisch voor het leven dat verder mag. PuurOord toont door alle seizoenen heen een ander gezicht. De natuur mag er, zij het gecontroleerd, zichzelf zijn. Soms is het er koud, kaal, ruig en onherbergzaam. Dan weer mild, zacht, groen, weelderig, hoopvol en beschermend: het leven zelf met alle verdriet en vreugde.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over Herdenkingspark PuurOord? Bel met Marry van Veen op: 06-20255884. Of kijk op: www.puuroord.nl