Talentdag voor sportieve kids

ENSCHEDE - Speciaal voor jonge sporttalenten en de betere bewegers in Enschede wordt er een talentdag gehouden op woensdag 23 september. Sportieve basisschoolleerlingen uit groep 5 tot en met groep 8 kunnen ontdekken op welk gebied hun talenten liggen.

Tijdens deze twee uur durende screening worden motorische (balans, coördinatie, balvaardigheid), antropologische (meten van lichaamssamenstelling), fysieke testen (conditie, kracht, uithoudingsvermogen) en een vragenlijst afgenomen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de SportKompas. Op basis van wat het kind leuk vindt (I LIKE en I AM) en aan de hand van beweegoefeningen (I DO) kunnen kinderen geholpen worden bij maken van de beste sportkeuze.

Persoonlijk advies
Deelnemers ontvangen zo snel mogelijk na afloop persoonlijk de uitslag van de screening (per e-mail). Iedereen krijgt zodoende een advies op maat. Het is mogelijk dat er wordt doorverwezen naar het ASM-programma. ASM (Athletic Skills Model) is een naschools programma voor de betere bewegers die hun talenten graag verder willen ontwikkelen. Hierbij staat meer plezier, meer creativiteit en meer kwaliteit centraal. Ook is er aandacht voor het verminderen van blessures.

Gratis
Deelname aan de sporttest is gratis. De talentdag vindt plaats in Sporthal Het Diekman op woensdag 23 september. Het aantal plaatsen is beperkt, vooraf inschrijven is verplicht. Inschrijven is mogelijk tot maandag 21 september via www.sportaal.nl/talentdag.