Afbeelding
Foto:

Loop mee met een mooie wandeling in het Aamsveen

ENSCHEDE - Benieuwd naar de bijzondere planten en dieren in het Aamsveen? Ga dinsdag 25 augustus mee met de wandeling bijzondere planten in het Aamsveen. Samen met de natuurgids van Landschap Overijssel en IVN Enschede ontdek je de vele vogelsoorten, zeldzame planten en hoe gevarieerd dit unieke hoogveengebied is. De excursie duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Het Aamsveen bestaat voor een groot deel uit hoogveen, dat maakt het juist bijzonder. Niet alleen is het uniek in Nederland, ook is het een paradijs voor heel veel dieren. Het is tevens het leefgebied van onder meer de boomkikker en levendbarende hagedis. Ook liefhebbers van planten komen aan hun trekken. In het Aamsveen groeien diverse zeldzame soorten als de klokjesgentiaan, zonnedauw en blauwe knoop. De natuurgids neemt je mee naar de mooiste plekken. Tip: neem je verrekijker mee en trek stevige laarzen aan, het veen kan hier en daar erg drassig zijn. Bedekkende kleding vanwege de muggen wordt ook aangeraden!

Vooraf aanmelden

Tijdens de wandelingen wordt rekening gehouden met het coronavirus en dus wordt 1,5 meter afstand van elkaar gehouden. Per wandeling kunnen er daarom ook maar een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, dan meld je je vooraf aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis. Meld je online aan via de website www.landschapoverijssel.nl.

Waar en wanneer?
De excursie ‘Bijzonder planten Aamsveen’ is dinsdag 25 augustus. Vanwege corona worden de deelnemers, afhankelijk van het aantal deelnemers, in maximaal drie groepen verdeeld. De eerste start om 14.00 uur, de tweede om 14.20 en de derde om 14.40 uur vanaf de parkeerplaats bij de kruising van de Roodmolenweg, Aamsveenweg en Sagenweg. Na aanmelding hoor je in welke groep je bent ingedeeld. De bijdrage is 5 euro per persoon, kinderen 2,50 euro. Donateurs van Landschap Overijssel of van andere Landschappen mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Ook leden van IVN Enschede mogen gratis mee.