Afbeelding
Foto: Kai Heinink - Shutterstock.com

Energieloket zoekt
Energie Ambassadeurs

ENSCHEDE - De gemeente promoot duurzaam wonen al geruime tijd. Inwoners kunnen én moeten zelf veel doen om duurzaam te wonen met een laag energieverbruik in de breedste zin. Het Energieloket kan hierbij helpen met passend advies. Om de mogelijkheden op een leuke manier onder de aandacht te brengen, werven zij nu nieuwe 'Energie Ambassadeurs'.

De nieuwe Energie Ambassadeurs vormen straks het gezicht voor de diverse uitingen en campagnes die gehouden zullen worden door het Energieloket Enschede. Tijdens de campagne staan zij op posters die door de hele stad hangen. Maar de titel omvat wat meer dan alleen een fotoshoot...

Duurzaam huis
De kersverse Energie Ambassadeurs krijgen namelijk ook gratis diverse energiebesparende producten die in de eigen woning gebruikt zullen worden. Het Energieloket Enschede werkt hiervoor samen met de lokale omroep 1Twente die door middel van video's en foto's vast zal leggen hoe het verduurzamen van de woning in zijn werk gaat. De Energie Ambassadeurs ontvangen in totaal zo'n 700 euro aan energiebesparende producten, maar ook een tablet die inzicht geeft in de werking van de energiebesparende producten. De boodschap die het Energieloket dan ook over wil brengen is dat relatief kleine investeringen al snel bij kunnen dragen tot een fikse verlaging van de energierekening.

Aanmelden
Belangstellenden hebben tot 30 augustus de tijd om zich aan te melden. Binnen drie weken na deze sluitingsdatum kiest de organisatie deelnemers die dan dit traject in gaan. Kijk voor voorwaarden en aanmelding op: www.energieloket-enschede.nl of op Facebook: Energieloket Enschede

Huisbaasje
Het Energieloket heeft momenteel ook nog een ander project lopen onder de noemer Huisbaasje. Dit is er op gericht om mensen inzicht te geven in hun energieverbruik. Het Energieloket Enschede biedt nu een verbruiksmonitor aan die men dan een jaar gratis mag gebruiken. Zo is precies inzichtelijk waar alle elektriciteit en gas in het huis precies aan op gaan. Uit diverse onderzoeken blijkt dat het gebruik van zo'n apparaat in het eerste jaar al een besparing van 10 procent oplevert op de energierekening, alleen al door de bewustwording. Inwoners die graag zo'n Huisbaasje willen kunnen contact opnemen per email via: info@energieloket-enschede.nl of een privé-bericht via Facebook. Let wel: er is een beperkt aantal verbruiksmonitors beschikbaar.