Afbeelding
Foto:

Solar Boat Twente gaat de strijd aan met andere teams

ENSCHEDE - Maandag 17 augustus om kwart over 6 's ochtends vertrok het team van Solar Boat Twente richting het Ketelmeer om daar de gehele dag te gaan racen tegen drie andere teams uit hun competitie. 'We hebben deze race samen met de andere teams opgezet om toch nog een keer een race te kunnen meemaken aangezien de rest van onze races dit jaar zijn afgelast', vertelt teammanager Xavier Roosendaal. Het team zou dit jaar meedoen aan onder andere het WK zonnebootracen in Monaco.

Het was de bedoeling dat het racen om 10 uur zou beginnen, maar door te veel mist op het water moest de race worden uitgesteld tot 10.45 uur. Na één rondje merkte het team uit Twente dat ze scheef in het water lagen, doordat er water in een van drijvers is gelekt. Snel werd de boot naar de kant gehaald om te kijken hoe het water in de boot is gekomen. Het team kwam er al snel achter dat de afdichting van de strutkokers, waar normaal de vleugels aan hangen, is verplaatst. Door snel en hard te werken is het probleem net op tijd voor de tweede race opgelost en kunnen ze toch van start.

Verder verliep de dag buitengewoon goed. 'Na maar een week testen, waar we normaal een maand aan hadden besteed, is dit resultaat heel mooi!', aldus technisch manager Thom Kuenen. Het team behaalde bij de tweede race een derde plek. De derde race bestaat uit een nek aan nek race met Delft, maar helaas is het team uit Twente net 0,4 seconden langzamer. Desalniettemin is het team heel blij met het behaalde resultaat: 'Het team heeft hard gewerkt om de boot op tijd af te krijgen om mee te kunnen doen aan deze race. We zijn ook zeker trots dat we, ondanks corona, nog zoiets hebben kunnen neerzetten!'

Net op tijd voordat het noodweer begint, is iedereen weer van het water en is alles ingepakt. De teams sluiten de geslaagde dag af met een barbecue op locatie.