Afbeelding
Foto:

Tuin Beckelo legt link tussen kunst, bloemen en muziek

BECKUM/BOEKELO - Brown Sugar was een grote hit van de Rolling Stones. Op zondag 23 augustus van 10.00 tot 17.00 uur kunnen Stones-fans en alle bloemen- en plantenliefhebbers de prachtige dahlia Brown Sugar bewonderen in Tuin Beckelo aan de Beckumerstraat 460 tussen Beckum en Boekelo.

En er valt veel meer te genieten. Op liefst 2400 vierkante meter zijn een siergrassentuin, moestuin en tal van planten – ook veel andere dahlia’s – struiken en bomen te bewonderen. Bovendien stelt dit keer een heel veelzijdig kunstenaar haar werk ten toon.

Veel variatie
Ria Lammers zorgt voor volop variatie. Houtskool, olieverf, pastel, aquarel, acryl, grisaille … Ria Lammers is niet eenkennig wat betreft de technieken. En bij de onderwerpen is die veelzijdigheid ook groot, van stillevens tot galopperende paarden, van portretten tot landschappen, van illustraties voor kinderboeken tot naaktstudies.

Kleurrijk
Bij Elly Roelvink en Lambertus Hoogeveen van Tuin Beckelo staat ook dit jaar ’kleur’ hoog in het vaandel. Naast veel prachtig getinte dahlia’s wachten de tuingasten onder andere van A tot Z: amni, leonotis, salvia, thitonia in geel en oranje, en zinnia. En vragen zijn van harte welkom, ook de meest gestelde: ”Hoe heet deze bloem?”. Bij een van die bloemen zal dit het antwoord zijn: Persicaria Kiss Me Over The Garden Gate. Kopje koffie? Met of zonder sugar? Wie meer mee wil nemen dan alleen de indrukken en foto’s kan kiezen uit een klein aanbod leonotissen. En natuurlijk staat de koffie zondag klaar, met of zonder suiker.

Open dagen
Tuin Beckelo houdt op 27 september en 18 oktober ook Open Dag. Buiten deze dagen is de tuin op afspraak geopend voor tuinclubs: tuinbeckelo@gmail.com Facebook: tuin.beckelo

Afbeelding