Afspraak maken voor coronatest ook online

TWENTE - Tegenwoordig is het ook mogelijk om via de website van de rijksoverheid een afspraak in te plannen voor een coronatest.

Des te meer mensen zich laten testen als er klachten zijn die kunnen wijzen op corona, des te meer besmettingen ook vastgesteld kunnen worden. Voordeel daarvan is dat er minder mensen besmet worden. Om het testen nog makkelijker te maken is er nu ook de mogelijkheid om zelf online een afspraak in te plannen.

Afspraak maken
Voor het online maken van een afspraak gaat u naar www.rijksoverheid.nl/coronatest. Vervolgens logt u in met uw DigiD en op basis van uw postcode worden de mogelijkheden getoond. U kiest dan zelf de gewenste plaats en tijdstip, waarvan u per e-mail en sms de bevestiging ontvangt. Zodra de uitslag van de coronatest bekend is, wordt u daarvan via de mail op de hoogte gesteld. In de mail zelf staat de uitslag niet vermeld, maar deze kan ingezien worden door nogmaals in te loggen met uw DigiD. Mocht u positief getest worden, dan wordt u altijd gebeld door de GGD, zodat zij het contactonderzoek kunnen opstarten. Telefonisch een afspraak maken kan ook nog steeds. Dit doet u door met het landelijk coronatest afsprakennummer 0800 – 1202 te bellen. Een afspraak maken kan tussen 8.00 en 20.00 uur.

Heeft u nog vragen over het coronavirus dan kunt u meer informatie vinden op www.rijksoverheid.nl/coronavirus. De afsprakenlijn is uitsluitend voor het plannen van een afspraak. Voor andere vragen kunt u contact opnemen via het publieksinformatienummer 0800-1351.