Afbeelding
Foto:

Hoogbouw gaat ook groenafval scheiden

ENSCHEDE - Op diverse plekken in Enschede zijn door Twente Milieu borden geplaatst bij de afvalcontainers van hoogbouw. Ook bewoners van hoogbouw krijgen vanaf januari 2021 namelijk de mogelijkheid om gfe-afval, groente-, fruit- en etensresten, gescheiden in te zamelen.

Vanaf 2021 gaat er dus het nodige veranderen in Enschede voor wat betreft de afvalinzameling. Eerst mochten bewoners van laagbouw al bepalen welke containers ze bij huis willen hebben en welk afval wordt weggebracht naar een inzamelpunt. Nu is dus ook de hoogbouw aan de beurt. Dat hoogbouwbewoners afval minder goed gescheiden inzamelen is geen kwestie van onwil, maar van beperkte mogelijkheden en daar komt verandering in.

Op ruim 300 plekken in Enschede gaat een bovengrondse container van 240 liter met dezelfde uitstraling als de ondergrondse containers geplaatst worden. De precieze locaties zijn te vinden op https://www.enschede.nl/afval-milieu-duurzaamheid/afval/gfe-verzamelcontainers-bij-hoogbouwlocaties. De gfe-container komt niet in de plaats van de (ondergrondse) containers die er al staan, maar er wordt een extra container geplaatst. Met de pas van Twente Milieu kan de container geopend worden om het afval erin te doen (gratis). Om stankoverlast te voorkomen worden de containers minimaal één keer per week geleegd en zullen ze regelmatig worden schoongemaakt. Bewoners van flats krijgen van Twente Milieu een bakje om binnenshuis groente-, fruit- en etensresten te kunnen verzamelen en het afvalscheiden zo makkelijk mogelijk te maken.