Afbeelding
Foto: David Stassen

Klanderij wil jonger publiek lokken met TikTok

ENSCHEDE – Het is zomer en dit jaar viert winkelcentrum Klanderij-Twentec de zomer op een hele speciale manier. Van zaterdag 15 tot en met zaterdag 29 augustus worden er namelijk verschillende TikTok spots geplaatst in het winkelcentrum, waar bezoekers shoptegoed kunnen winnen.

In deze TikTok spots kunnen video’s worden gemaakt voor de app, maar ook leuke foto’s voor Instagram, Facebook, of gewoon als aandenken aan een leuke dag. Op de zaterdagen 15 en 29 augustus wordt het hele winkelcentrum omgetoverd tot een TikTokparadijs. Op deze dagen is er begeleiding aanwezig die kan helpen bij het creëren van de video’s en foto’s, zijn er extra props om de video nóg toffer te maken en wordt er TikTok muziek afgespeeld. Uiteraard wordt er tijdens de evenementen gezorgd voor voldoende hygiëne maatregelen, in lijn met de maatregelen van het RIVM.

Win shoptegoed
Bezoekers kunnen ook deelnemen aan een TikTok-challenge om shoptegoed te winnen. Hiervoor maken zij dan een TikTok video met de nieuwe aankopen die er gedaan zijn. Deze plaatst men dan op social media met vermelding van #KlanderijTwentec. Via social media zullen dan de winnaars bekendgemaakt worden. De Klanderij-Twentec is het grootste winkelgebied van Enschede met zo'n 60 ondernemers. Het winkelcentrum biedt een mooie diversiteit aan winkels in alle branches.

Hard nodig
De actie past helemaal binnen het huidige tijdsbeeld. Zo blijft winkelbezoek door de crisistijd al achter, maar mensen kochten ook voor die tijd al vaker online, ook jongeren. Door een hip social medium in te zetten, hoopt het winkelcentrum dan ook weer een wat jongere doelgroep aan te trekken met leuke events.

Afbeelding