Afbeelding
Foto:

Herman ter Avest heeft het voor de bakker bij Vale Doffer

HAAKSBERGEN - Op zaterdag 1 augustus vond de derde dagfondvlucht, dit keer vanuit de stad van Jeanne d’Arc, Orleans.

De 64 duiven van leden van De Vale Doffer werden met zo’n 4.190 andere duiven uit Twente en de Achterhoek op donderdag ingekorfd om vervolgens per vrachtwagen naar Fay-Aux Loges (nabij Orleans) gebracht te worden. Dit ligt hemelsbreed op zo’n 576 kilometer vanaf Haaksbergen. De duivenmelkers hoopten dat in verband met de warmte vroeg gelost zou worden. Toch klonk pas om 09.00 uur het startschot.

Warme vlucht
Door de warmte bleek het lastig te voorspellen wanneer de duiven zouden arriveren. Drinken ze iets onderweg, vliegen ze non-stop door? Vol vertrouwen had Herman ter Avest donderdag tien duiven ingekorfd voor deze toch wel pittige vlucht. Om 16.54 uur werd het lange wachten beloond en zag Herman zijn tweede getekende duif verschijnen boven het hok. De slagroomtaart van Bakkerij ter Avest voor plek 1 kon door de maker zelf geproefd worden.

Meer uitslagen
Plek 2 en 3 waren voor de dagfondspecialist Ingo Sievers. Dezelfde Ingo won ook op plek 6 een autowasset ter waarde van 25 euro gesponsord door autowasservice Hulshof en Thijs Boomkamp won op plek 12 een waardebon voor een zak voer gesponsord door Dierengilde Wielens. Op naar volgende week, waar de laatste midfondvlucht voor dit jaar op het programma staat.