Spontane car meet roept veel reacties op

ENSCHEDE - Afgelopen zaterdag was de parkeerplaats bij de ijsbaan in Enschede het toneel voor een gezellige, spontane car meet. Auto-liefhebbers kwamen op het terrein bijeen om elkaars auto's te bewonderen. Car meets zoals deze komen geregeld voor in Twente - maar deze spontane meet krijgt waarschijnlijk wel een staartje...

Regelmatig worden in de regio car meets georganiseerd; onder meer door Cars and Coffee Twente en andere groepen liefhebbers. In de meeste gevallen zijn er dan goede afspraken over de samenkomsten. Deze spontane meet trok uiteindelijk zo'n 500 auto's en vele toeschouwers. Gezellig was het absoluut; auto's die capriolen uithaalden, muziek, barbecues en meer. Het zal niet als een verrassing komen dat de deelnemers en toeschouwers het dan ook niet zo nauw namen met de geldende corona-regels en adviezen. In Duitsland wordt wel strenger opgetreden, aldus de deelnemers.

Niet ingegrepen
Hoewel politie een kijkje nam, werd niet ingegrepen bij het evenement. Opmerkelijk, aangezien dit soort bijeenkomsten immers nog formeel verboden zijn. Het ging om een spontane ontmoeting, georganiseerd via social media. HIerdoor was ook de gemeente niet op de hoogte van de komst van de honderden auto-liefhebbers. Onder meer Enschedees CDA-raadslid Ayfer KoƧ klom na afloop in de pen op Twitter: "Bizar, in Duitsland kan dit niet maar in Enschede wel. Was hier geen vergunning voor vereist met zoveel mensen en overlast? En in hoeverre zijn de coronaregels in acht genomen? Kortom vele vragen voor het college."