Rondleidingen door Roombeek voor de coronacrisis
Rondleidingen door Roombeek voor de coronacrisis Foto: Rondleidingen door Roombeek voor de coronacrisis

Enschede zet sterk in op buitenlandse toerist

ENSCHEDE - Onze stad is er een van veel nationaliteiten; we zijn ook een erg internationale stad met onder meer internationale stedenbanden met Dahlian en Palo Alto, en onze groeiende high-tech industrie lokt vele internationale werkers naar de regio. Ook op het gebied van toerisme en recreatie krijgt Enschede een veel internationaler karakter. Het is dan ook hoog tijd om deze groep nog beter te ondersteunen.

Enschede Promotie lanceert daarom nu voor het eerst een Engelstalige website: www.visit-enschede.com. De afgelopen jaren ziet ook Enschede Promotie dat er steeds meer internationale bezoekers naar onze stad komen. Naast uiteraard de vele Duitsers, komen er ook steeds meer mensen uit andere hoeken van de wereld om hier vakantie te vieren of te werken. “Vóór de coronacrisis zagen we dat de vraag om Engelstalige informatie groter werd door de toenemende toestroom van internationale bezoekers, onder andere bij onze Tourist Info Balie aan de Langestraat. Ook hen willen we gastvrij van informatie voorzien. Als de internationale bezoekersstromen weer op gang komen is Enschede er klaar voor!”, aldus Marieke ter Brugge, directeur Enschede Promotie.

Brede informatie
De website is in wezen een vertaalde versie van de bestaande Nederlandstalige website www.uitinenschede.nl. De website is er op gericht om bezoekers al in de 'oriënterende fase' warm te laten lopen voor Enschede. Zo geeft deze niet alleen informatie over wat er zoal te doen en te beleven is qua evenementen, maar ook wat bredere informatie over bijvoorbeeld de diverse hotels en overnachtingsmogelijkheden. Omdat de internationale toerist veelal via Amsterdam arriveert, is er ook een uitleg over hoe men vanaf Schiphol naar Enschede komt. Groot voordeel: er zijn rechtstreekse treinverbindingen tussen Enschede en Schiphol, met een hotel pal naast het station. Laagdrempeliger kun je het haast niet maken voor de gemiddelde toerist. Enschede Promotie zet met de site ook in op een bepaald beeld van Enschede. Zo promoot men de gezellige winkelstad ook als een 'verhaal van rampen en doorzettingsvermogen', waarbij de stadsbranden en vuurwerkramp ook aan bod komen.