Doet uw buurt ook mee met de Groen Burendag in september?

ENSCHEDE - De gemeente heeft de afgelopen jaren al veel gedaan om de stad groener te maken. De aanleg van bloemenlinten, wadi's met beplanting, meer bomen in de binnenstad en bij de singels. Dit alles met als doel om de stad niet alleen nog mooier te maken, maar ook vooral om in te springen op de klimaatverandering en om nuttige insecten te helpen. Op zaterdag 26 september zal de Groen Burendag gehouden worden, met hopelijk veel deelname.

Op deze Groene Burendag daagt de Groene Loper Enschede straten en buurten uit om samen aan de slag te gaan en hun omgeving nog wat groener te maken. Bijvoorbeeld door bloembollen te planten, geveltuintjes aan te leggen, fruitbomen en bessenstruiken te planten maar ook bijvoorbeeld nestkastjes voor vogels op te hangen of samen een speeltuintje op te knappen.

Vraag een bijdrage aan
Om het voor buurtbewoners nog aantrekkelijker te maken om met dit thema aan de slag te gaan, kunnen zij ook een financiƫle bijdrage aanvragen om dit uit te voeren. Het aanvragen van een bijdrage kan sinds woensdag via de website www.burendag.nl U kunt dan een bijdrage van maximaal 350 euro aanvragen. Heeft u inspiratie nodig, hulp bij uw aanvraag of afstemming met de gemeente omdat uw plan bijvoorbeeld niet uw eigen grond betreft, meldt u dan uiterlijk 21 juni aan voor het telefonisch spreekuur van de Groene Loper Enschede via groeneloperenschede@gmail.com. Zij plannen dan een belafspraak in voor 25 of 29 juni.

Groen Loper
De Groene Loper Enschede is een samenwerkingsverband tussen diverse groene (bewoners)initiatieven met als doel om inwoners en bedrijven nog meer te betrekken bij het vergroenen van hun leefomgeving. Dit kweekt dan een stukje betrokkenheid bij de natuur, wat hopelijk resulteert in zorgzaam hiermee omgaan.

Klimaatadaptieve stad
Dit soort initiatieven dragen ook bij aan de ambitie als klimaatadaptieve stad, waarbij we actief inspelen op uitdagingen zoals extreme droogte en extreme regenval. Zo zorgt meer groen voor betere afwatering en minder hittestress in de stad.