Afbeelding
Foto:

Aandacht voor pleegzorg

ENSCHEDE - Koen woont al 11 jaar gedeeltelijk bij zijn pleegvader Daniël in Enschede. Dit is van groot belang voor de ontwikkeling van Koen. Dit gaat vanzelfsprekend met vallen en opstaan, maar de missie van Daniël is helder: kinderen laten ervaren dat het anders kan. Dat er rust kan zijn in huis in plaats van de chaos waar kinderen als Koen vaak mee te maken hebben.

Er zijn in Twente veel kinderen die niet (volledig) thuis kunnen wonen. Als opgroeien bij de eigen ouders niet lukt, dan is zorg van pleegouders meestal de beste oplossing. Stichting Jarabee vraagt nu aandacht voor het belang van pleegzorg in Enschede, want er bestaat helaas een tekort aan pleegouders. Juist in deze tijd is het belangrijk om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren voor de pleegzorg. Dit zijn bij voorkeur mensen in de woonplaats van het kind, zodat de vertrouwde omgeving en de sociale contacten behouden kunnen worden.
Pleegouder worden
Om alle kinderen een goed thuis te kunnen bieden, doet stichting Jarabee bij deze een oproep voor nieuwe pleegouders. Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe een pleeggezin er in de praktijk uitziet? Niet anders dan een gemiddeld gezin. Het belangrijkste is dat pleegouders stevig in hun schoenen staan en dat zij het kind op een positieve manier weten te benaderen. Kortom: het bieden van veiligheid, rust en regelmaat. Wie pleegouder wil worden, moet weten dat het niet altijd om een lange periode gaat. De zorg kan van korte duur zijn of bijvoorbeeld alleen in het weekend en vakanties plaatsvinden.
Lees het uitgebreide verhaal van Daniël en Koen op www.jarabee.nl/daniel-is-een-positief-mannelijk-rolmodel-voor-koen. Op de website vindt u ook meer informatie over de verschillende vormen van pleegzorg en hoe u zich kunt aanmelden.