Afbeelding
Foto:

Domijn geeft voorrang
aan specifieke groepen

HAAKSBERGEN - In gesprek met huurders kreeg woningcorporatie Domijn vorig jaar waardevolle tips. Het concrete resultaat: vanaf 1 juli 2020 krijgen 65-plussers in de gemeente Haaksbergen voorrang bij geselecteerde woningen. Ook krijgen dorpsbewoners van Buurse en Sint Isidorushoeve straks voorrang bij de toewijzing van woningen.

In november 2019 organiseerde Domijn samen met de Huurdersvereniging een ´Noaberavond´ in theater De Kappen. Huisvesting van ouderen was een belangrijk onderwerp. Als je een dagje ouder wordt, is het onderhouden van een (groot) huis met tuin een steeds grotere uitdaging. Oudere huurders willen daarom graag verhuizen naar bijvoorbeeld een gelijkvloers appartement. Vanwege de lotingsprocedure met gelijke kansen voor iedereen, is het vinden van een woning in het eigen dorp vaak lastig.

Selectie voor ouderen
Lucas Fransen, Manager Wonen: "Tegenwoordig moet je zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Dus, als je een dagje ouder wordt is het verstandig om op tijd na te denken over de toekomst. Kun je nog in je huidige woning blijven wonen? Of is het handig om nu al te verhuizen? We willen graag dat ál onze huurders een fijn thuis hebben. Voor veel mensen is dat in hun eigen, vertrouwde dorp. Daarom komen we de Haaksbergse 65-plussers die in aanmerking komen voor een sociale huurwoning graag tegemoet en krijgen zij per 1 juli 2020 voorrang bij de woningverloting."
Domijn selecteerde 184 woningen waar 65-plussers met voorrang op kunnen reageren. Het gaat om de appartementen aan de Zeedijk, Dr. Prinsstraat, Hofland, Eijssinkshof, Sterrebosch en de Hofferie 3&4. Alle appartementen zijn gelijkvloers en de gebouwen hebben een lift. Zodoende zijn deze woningen bijzonder geschikt voor ouderen. Pas als er géén 65-plusser uit de gemeente Haaksbergen reageert op een van deze woningen, krijgen alle woningzoekenden een kans in de reguliere loting. Deze voorrangsregeling geldt in eerste instantie voor vijf jaar.

Dorpsvoorrang
Er wordt ook tegemoet gekomen aan zorgen over Buurse en Sint Isidorushoeve. Domijn bezit een beperkt aantal sociale huurwoningen in deze kerkdorpen. Voor de kleine buurschappen is het erg belangrijk dat ze bestaande inwoners behouden. Daarom krijgen inwoners van deze dorpen vanaf 1 juli voorrang bij de loting.