Afbeelding
Foto:

Laagbouw mag zelf de containers kiezen

ENSCHEDE - U mag als bewoner van laagbouw zelf bepalen welke afvalstromen u vanaf 1 januari 2021 wegbrengt naar een verzamelcontainer en welke bij u aan huis wordt opgehaald. Over het maken van die keuze heeft u onlangs een brief van Twente Milieu ontvangen.

Wanneer u de brief niet ontvangen heeft dan hoeft u zich nog geen zorgen te maken. Twente Milieu stuurt nog een herinneringskaart in de derde week van juni en vervolgens heeft u nog de tijd tot 17 juli om uw keuze kenbaar te maken. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met 085 - 822 44 44 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur) of een e-mail sturen naar enschede@dbics.nl wanneer u geen brief ontvangen heeft. Als u al weet welke containers u wilt hebben, dan kan de medewerker aan de telefoon uw keuze ook vastleggen.

Op een rijtje
U kunt kiezen uit een container van 140 of 240 liter. Het omruilen is eenmalig gratis. Voor GFT en papier verandert er niets, respectievelijk twee- en vierwekelijks worden deze opgehaald. Voor de restafvalcontainer gaat de frequentie van twee- naar vierwekelijks. En de zakken met verpakkingsafval worden in 2021 elke vier weken opgehaald.