Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

Bloedafname op afspraak

ENSCHEDE/HAAKSBERGEN - Dat de reguliere zorg in ziekenhuizen en bij huisartsen weer wordt opgestart is ook te merken bij de locaties bloedafname van Medlon. Er is een toename van het aantal patiënten te zien. Om dat in goede banen te leiden en te zorgen dat er 1,5 meter afstand gehouden kan worden, gaat Medlon over naar bloedafname op afspraak.

Er is half mei al een proef gestart met bloedafname op afspraak bij ZGT in Hengelo en in het Gezondheidscentrum Delden. Dit bleek succesvol te zijn en nu gaan steeds meer locaties van Medlon over op deze werkwijze. Zo zijn onlangs de prikpost poli bloedafname in Haaksbergen en de prikposten Twekkelerveld en Wesselerbrink in Enschede over gegaan naar bloedafname op afspraak. Een afspraak maken kan via www.medlon.nl. Patiënten die een afspraak hebben gemaakt gaan vóór vrije inloop. Er is een korte overgangsperiode waarin vrije inloop nog mogelijk is voor patiënten die nog niet op de hoogte zijn van de nieuwe werkwijze. Echter zal er spoedig worden overgegaan naar alleen bloedafname op afspraak. Op deze manier kan vooraf het aantal patiënten in de wachtkamer beperkt worden en daarmee de 1,5 meter afstand gegarandeerd worden.

Klachtenvrij
Vanwege het coronavirus wordt verzocht om niet naar een locatie van Medlon te komen bij klachten zoals hoesten, benauwdheid, verkoudheid of koorts. In dat geval dient telefonisch contact opgenomen te worden met de huisarts om af te stemmen of de bloedafname kan worden uitgesteld of dat de patiënt thuis geprikt kan worden of op afspraak bij de coronaprikpost in Hengelo.

Zowel patiënten als aanvragers kunnen de meest actuele informatie vinden op de website van Medlon: www.medlon.nl