Afbeelding
Foto:

ShelterSuit ziet grote vraag naar pakken

ENSCHEDE - Het Twentse project ShelterSuit is juist nu extra actief met het uitdelen van de beschermende slaappakken. De afgelopen maanden werden honderden van deze ShelterSuits verstrekt onder Nederlandse daklozen.

Momenteel heeft ShelterSuit het extra druk. De huidige crisis dwingt meer en meer daklozen naar buiten omdat het aantal opvangplekken nog beperkter is dan gebruikelijk. Daarom zijn in samenwerking met regionale en lokale daklozenorganisaties meer pakken verstrekt. De organisatie verwacht dat er de komende tijd helaas nog veel meer moet gebeuren; door de economische gevolgen van de crisis zouden meer kwetsbare mensen dakloos kunnen worden. ShelterSuit hoopt dan ook op meer donaties. Deze pakken worden in Enschede gemaakt, onder meer door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

ShelterBag
Met de zomer in aantocht zal ShelterSuit ook tijdelijk de ShelterBag in Nederland gaan produceren. Deze worden al in Zuid-Afrika geproduceerd, maar zullen nu ook in Nederland gemaakt worden. Deze lichtere variant is nog steeds wind- en waterdicht, maar meer geschikt voor een zomerse nacht. De verwachting is dat het tekort aan slaapplekken langer aan zal houden, waardoor in de zomer meer mensen op straat slapen. Het productieproces van deze ShelterBags is relatief eenvoudig, waardoor deze makkelijker te produceren zijn. Voor een ShelterSuit zijn namelijk 120 afzonderlijke handelingen nodig waarvoor meerdere medewerkers ingezet moeten worden. De ShelterBags kunnen in zijn geheel gemaakt worden door één medewerker. Kostentechnisch produceert men drie bags voor de prijs van één suit.