Afbeelding
Foto:

Bezoekers zijn weer van harte welkom

ENSCHEDE - Sinds de invoering van de strenge coronamaatregelen hadden veel winkels hun openingstijden aangepast. Inmiddels hebben bijna alle winkeliers hun winkels weer volledig geopend. Sinds 1 juni zijn horecazaken, musea en bioscopen ook weer open voor het publiek. Om de stad weer op de kaart te zetten bij de bewoners en bezoekers, heeft Enschede Promotie een campagne gestart onder de naam ‘Fijn dat je er weer bent!’.

Met deze campagne heet Enschede de bezoeker (van de binnenstad) weer van harte welkom en wijst zij haar tevens op haar eigen verantwoordelijk wat betreft corona. In een voor deze campagne ontwikkelde video blikt Enschede terug op de afgelopen periode en wordt er een blik op de toekomst gegeven.

Veilig recreëren
Waar Enschede voor de pandemie ruim 220.000 bezoekers per week ontving, is dit bezoekersaantal in de afgelopen maanden met ruim 60% gedaald. In de laatste weken is weer een lichte toename te zien. Op veel plekken is nu de boodschap ‘Fijn je weer te zien’ te vinden in de vorm van posters, ansichtkaarten en diverse andere uitingen. Alle ondernemers hebben inmiddels hygiënemaatregelen getroffen én Enschede Promotie heeft geregeld dat bezoekers op vriendelijke wijze “gestuurd” worden door de stad middels speciale ‘signing’ op de grond. Daarnaast zet de gemeente verkeersregelaars in om het verkeer in goede banen te leiden en zijn een aantal straten eenrichtingsverkeer geworden. Hierdoor worden bezoekers van de stad goed gespreid binnen de beschikbare ruimte. Actuele informatie is te vinden via www.uitinenschede.nl.

Meerdaags bezoek
Het meerdaags bezoek was bijna naar nul gedaald, maar ook de boekingen bij hotels komen nu weer langzaam op gang. De heropening van onder andere musea, horeca en winkels, maakt dat men tijdens een meerdaags bezoek aan de stad weer voldoende activiteiten kan ondernemen. Bovendien staat men op vijf minuten fietsafstand ook midden in de mooie Twentse natuur, waar voldoende ruimte is om veilig te recreëren.

Evenementenseizoen
Marieke ter Brugge (directeur van Enschede Promotie) stelt: “Enschede staat bekend om haar diversiteit aan evenementen. Dat we juist die activiteiten moeten missen is een aderlating voor de stad. We houden wel goede moed en hopen dan ook dat er snel weer andere tijden aanbreken en evenementen zoals Grolsch Summer Sounds en het Introductieconcert voor de studenten volgend jaar weer doorgang kunnen vinden.” Ook gaat zij ervan uit dat met behulp van alle voorzorgsmaatregelen Enschede weer de bruisende stad wordt zoals we die allemaal kennen. "Scenario’s worden per dag bekeken en alles is afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus met de daarbij behorende veiligheidsmaatregelen."

Afbeelding