Afbeelding
Foto:

Deze maand veel te beleven bij Concordia

ENSCHEDE - Concordia brengt deze maand weer veel moois op de planken, waaronder talent uit eigen regio.

Zo is de in Enschede geboren en ‘getogen’ singer-songwriter-reeks Mooiste Liedjes te zien en horen, gevolgd door een bijzondere voorstelling rond de Enschedese componist Harry Bannink. Beide voorstellingen zijn zowel in het theater als via een livestream te volgen. Ook in de expositieruimtes en filmzalen is er cultuur van eigen bodem.

Twentse filmhits
Vanaf nu is de oorlogsdocumentaire Het Geweten van een Stad, na online vertoningen via RTVOost en Concordia, eindelijk op het witte doek te zien. Deze film van Willy Berends en Cars Bijlstra is een bijzonder tijdsdocument over Enschede ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, met een hoofdrol voor dominee en verzetsman Leendert Overduin. Ook de succesfilm De Beentjes van Sint-Hildegard met ‘onze eigen’ Herman Finkers en Johanna ter Steege wordt opnieuw vertoond in de filmzalen aan de Oude Markt.

Harry Bannink forever
In het theater eert Concordia op 9 juni een bijzondere Enschedeër: Harry Bannink. Frank Groothof en pianist Dick van der Stoep laten samen met verteller Gijs Groenteman het publiek kennismaken met het rijke repertoire van de bekende Twentse componist. Harry Bannink was de muzikale man achterliedjes van onder meer Annie M.G. Schmidt - denk aan ‘In een rijtuigie’ en ‘Mijn opa’. Ook komen veel verborgen pareltjes aan bod. De Grote Harry Bannink podcast-voorstelling is met 30 verkochte plaatsen in corona-tijd al uitverkocht, maar gelukkig zijn er nog tickets voor de livestream beschikbaar. Door een anonieme gever is deze cadeauvoorstelling in het theater en online gratis te volgen.

Kunst van eigen bodem
Ook Concordia’s Langestraat 56 opende deze week de deuren met een uitgebreide expositie: kunstenaars Afra Willems, Patrick Jonkman, Paulien Wilkinson, Joyce van Heek, Peter Geerts en Monique Bosman, alle verbonden aan de Enschedese stichting Minkmaatateliers, tonen daar hun werk. Ook werd maandag een gloednieuwe expositieruimte gelanceerd: EXPO5. Kunstliefhebbers en toevallige voorbijgangers zien vanaf de Langestraat, 24 uur per dag, videokunst van steeds wisselende kunstenaars.

Meer informatie
Kijk voor verdere activiteiten op: www.concordia.nl U dient vooraf kaarten te reserveren voor de meeste activiteiten.