Afbeelding
Foto:

Virtuele proeverij bij Breukers Dranken

BOEKELO - Breukers Dranken in Boekelo biedt al vele jaren een sterk assortiment van wijn, bier, gedistilleerd en alcoholvrij met telkens nieuwe, bijzondere dranken. Om u ook thuis te laten genieten op een bijzondere manier zijn zij in april begonnen met virtuele proeverijen en workshops.

Hoewel de winkel aan de Beckumerstraat 173 in Boekelo ook tijdens de crisis gewoon open is, konden de vaste proeverijen in het eigen proeflokaal helaas niet doorgaan vanwege de corona-regels. Zo ontstond het idee bij Sebastiaan en Monique om online proeverijen op te zetten. "Ik hoopte bij de eerste proeverij op 10, 20 mensen... het werden er uiteindelijk 70!", aldus Sebastiaan. "En de reacties zijn overweldigend. Het is een heel leuke activiteit en toch een soort van uitje."

Virtueel proeven
De komende tijd zijn diverse thematische proeverijen en workshops opgezet. Men kan dan in de week voorafgaand aan de proeverij een pakket met flessen of samples kopen in de winkel of deze laten bezorgen. In Boekelo, Beckum, Usselo en Twekkelo is dit zelfs gratis; Sebastiaan brengt deze rond op een bezorgfiets. "Slijter zijn was nog nooit zo gezond!" Daarbuiten rekent men bezorgkosten. De proeverij zelf verloopt dan via een virtuele bijeenkomst via Zoom of Microsoft Teams. Sebastiaan geeft dan een uitleg over de dranken die men proeft en deelnemers kunnen interactief vragen stellen via de webcam of chat die Monique bijhoudt. De proeverijen met wijn zijn ook uitstekend geschikt om als kleine groep samen van te genieten. "Hiervoor kopen mensen een pakket flessen, geen samples. Dit om de kwaliteit te waarborgen."

Komende week
Deze virtuele proeverijen en workshops worden tot zeker eind augustus gehouden. De eerstvolgende proeverij is op zaterdag 13 juni van 20.00 tot 23.00 uur. Hierbij proeft men zes whiskys van Murray McDavid; een onafhankelijke bottelaar met een geheel eigen stijl. Een proefpakket met zes samples kost dan 25 euro; bezorging in Boekelo en omgeving is gratis en versturen kan ook voor 6,95 euro. Op zondag 14 juni kan men van 15.00 tot 17.30 uur deelnemen aan een workshop cocktails maken. Ook hiervoor koopt u voor 25 euro een sample-pakket; tijdens de workshop leert u dan heerlijke cocktails maken.

Op de agenda
Verder staat op zondag 12 juli een virtuele gin-tonic workshop op de agenda, waar men deze hippe cocktail leert maken én proeven. Op zondag 19 juli is een virtuele wijnproeverij, met als thema: een Mediterrane reis rond de Middellandse Zee. Op zaterdag 15 augustus maakt u een virtuele wereldreis met 6 whisk(e)ys van over de hele wereld. Zondag 30 augustus is weer een wijnproeverij met als thema: de Overzeese Gebieden. De proefpakketten voor de wijnproeverijen kosten telkens 60 euro met 6 flessen, de overige pakketten zijn telkens 25 euro.

Aanmelden
Kijk voor meer informatie en aanmelding voor deze proeverijen en workshops op: www.breukersdranken.nl. Uiteraard bent u ook in de winkel welkom voor aanschaf van de proefpakketten en aanmelding. Deze is ruim opgezet voor een veilig bezoek. Breukers Dranken is gevestigd aan de Beckumerstraat 173 in Boekelo. Kijk ook op de Facebookpagina:
BreukersDranken