Ford Mustang E
Ford Mustang E Foto: moofe photographer D0D75B - please contact moofe

Meer gemak met over-the-air systeem van de Mustang Mach-E

Over-the-air systeem is een wat mysterieus klinkende term, maar is in feite het draadloos kunnen updaten van de systemen van de Ford Mustang Mach-E.

Het over-the-air systeem maakt het mogelijk om niet alleen het SYNC infotainmentsysteem te updaten maar ook bijna alle Mach-E computermodules. In de loop der tijd worden daardoor de prestaties van de auto verbeterd en komen er meer functies bij. Oftewel: meer kwaliteit, meer gebruiksgemak en meer mogelijkheden. Helemaal makkelijk is dat de verbeteringen gewoon vanuit huis kunnen worden uitgevoerd.

Onmerkbaar
Vaak hoeft de eigenaar niet te wachten tijdens een software-update. Het downloaden via wifi of een mobiele verbinding vindt plaats op de achtergrond en de voltooiing van de update kost vaak minder dan twee minuten. Gedurende dat proces blijft de huidige software gewoon draaien totdat de nieuwe versie helemaal klaar is voor gebruik. Het gaat allemaal zo snel en op de achtergrond dat het soms niet eens merkbaar is, totdat u een melding krijgt van de aangebrachte verbeteringen. Voor grotere updates is wat meer tijd nodig en moet de auto worden geparkeerd. Deze updates zijn echter wel in te plannen. Wanneer u zelf op een oor ligt, dan kan de Mustang Mach-E op de oprit dus druk bezig zijn met verbeteren.

Mach-E of Mach-E AWD
De Ford Mustang Mach-E First Edition is inmiddels uitverkocht, dus u heeft alleen nog de keuze uit de Mustang Mach-E of de Mustang Mach-E AWD. Beide uitvoeringen zullen begin 2021 op de markt komen, zijn natuurlijk volledig elektrisch en hebben of de standaard accu van 75,7 kWh of de grote accu van 98,8 kWh. Verschillen zijn er natuurlijk ook. Zo heeft de Mach-E achterwielaandrijving, 18 inch lichtmetalen velgen en is voor de acceleratie van 0 tot 100 km/u minder dan 8 seconden nodig. De Mach-E AWD heeft vierwielaandrijving met dubbele motor, 19 inch lichtmetalen velgen de acceleratie gaat in minder dan 7 seconden. Verder heeft bij gelijke accu de Mach-E een grotere actieradius dan de Mach-E AWD en ook de prijskaartjes zijn anders. Naar verwachting is de vanafprijs van de Mach-E 49.925 euro en die van de Mach-E AWD 57.665 euro.