Afbeelding
Foto:

Bewoners van laagbouw kiezen zelf de afvalcontainers

ENSCHEDE - Sinds de invoering van Diftar wordt het afval beter gescheiden. Dat betekent ook dat de verschillende afvalstromen, zoals papier, GFT, verpakkingen en restafval qua omvang verandert zijn. Tijd om per 1 januari 2021 dan ook de keuze te krijgen in welke afvalstroom u wegbrengt of wordt opgehaald. Tussen 11 en 30 mei ontvangen alle laagbouwbewoners een brief waarin staat hoe zij de keuze kunnen doorgeven,

Een grote verandering zal zijn dat volgend jaar geen zakken met verpakkingen worden opgehaald. Wel kan er gekozen worden voor de nieuwe, oranje verpakkingscontainer. Met de introductie van de verpakkingencontainer wordt het straatbeeld schoner en netter. De plastic verpakkingenzakken blijven nog wel bestaan voor de inwoners die ervoor kiezen om hun verpakkingenafval weg te brengen. Zij krijgen een aantal rollen per jaar.

Op een rijtje
Er komt de keuze uit een container van 140 of 240 liter en het omruilen is eenmalig gratis. Het GFT wordt net zoals nu elke twee weken opgehaald. Ook voor de papier container verandert er niets. Deze wordt vierwekelijks opgehaald. Voor de restafvalcontainer wordt de ophaalfrequentie wel gewijzigd. Dit gaat van twee- naar vierwekelijks. In 2021 wordt ook verpakkingsafval minder frequent opgehaald. De speciale zakken worden nu elke twee weken opgehaald en dat gaat naar elke vier weken.

Geen brief
Is het 30 mei geweest en u heeft als bewoner van laagbouw geen brief ontvangen? Neem op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur telefonisch contact op met 085 - 822 44 44. Een e-mail sturen naar enschede@dbics.nl is ook mogelijk.