Afbeelding
Foto:

Feestje op kinderopvang met workshops pizza maken

ENSCHEDE - De kinderdagverblijven en peuteropvang zijn sinds maandag weer geopend. Ook de scholen en buitenschoolse opvang komen weer op gang. Om hier voor de kinderen een écht feestje van te maken, organiseren Humankind en Kinderdomein deze en komende week leuke kookworkshops voor kinderen op hun locaties. Italiaans specialiteitenrestaurant NOVI Gran Caffe in Enschede verzorgt deze.

Humankind heeft in totaal 471 locaties in heel Nederland waaronder diverse in Enschede. Kinderdomein heeft nog eens 29 locaties in de regio. Zij bieden zowel kinderopvang, peuteropvang als buitenschoolse opvang aan. Om de terugkeer op de opvang feestelijk te maken, ontstond het idee om 'iets' leuks te organiseren. Zo kwam Ruben Luchtmeijer van het Fit & Fun team en BSO-coördinator in Enschede in contact met chef-kok Tim Titsing van NOVI Gran Caffe aan de Oude Markt. Wegens de coronacrisis moest het restaurant de deuren dicht houden en ook bezorging werd - ironisch vanwege het grote succes - uit veiligheidsoogpunt voor het personeel gestaakt. "Zij wilden graag iets positiefs doen, maar wat? Zo ontstond het idee voor een kookworkshop voor de kinderen op de opvang.", aldus Luchtmeijer. "Gezonde voeding is voor ons ook een belangrijk thema, waar we zo op een leuke manier invulling aan kunnen geven." De timing blijkt uitstekend; de kinderopvang is nu weer geopend maar het restaurant is pas weer op 1 juni open. Zo heeft NOVI's team twee weken de tijd om leuke workshops te geven.

Pizza maken
Deze en komende week bezoekt chef-kok Tim Titsing samen met een tweede kok van het restaurant ruim 16 locaties van Humankind en Kinderdomein. Niet alleen in Enschede, maar ook onder meer in Losser, Overdinkel en Neede. Zij organiseren dan workshops van ongeveer een uur. Met uiteraard naleving van de geldende RIVM-adviezen. De kok staat dan achter een tafel en de kinderen op minimaal anderhalve meter afstand. De kinderen gaan dan samen een pizza maken; een feestelijk gerecht dat zich perfect leent voor zo'n workshop. Iedereen kan immers zijn eigen favoriete pizza samenstellen; die handgemaakt met verse ingrediënten toch écht het lekkerst is. Voor de koks die doorgaans de fijnproever bedienen is het een leuke uitdaging - NOVI serveert namelijk normaliter geen pizza. De kinderen kunnen zo niet alleen een groot aantal ingrediënten écht proeven en ervaren, maar ook wat leren over de techniek. Bijvoorbeeld over hoe je deeg maakt of een paprika moet snijden. Voor de oudere kinderen is het ook leuk om misschien al even letterlijk en figuurlijk te proeven aan een toekomstig beroep.

Over NOVI
Restaurant NOVI opende in 2014 zijn deuren aan de Oude Markt 2 in Enschede. Het concept: een Italiaans grand café, waar men niet alleen terecht kan voor een avondmaaltijd, maar ook een lekkere lunch, Manetti-koffie of Peroni biertje. Dit alles met oog voor een brede doelgroep en: ook de bitterballen en uitsmijters ontbreken niet, om ook de Nederlandse culinaire roots niet te vergeten. U bent binnenkort weer welkom! Kijk ook op: www.novi-enschede.nl Meer informatie over Humankind is te vinden op: www.humankind.nl en voor Kinderdomein kijkt u op www.kinderdomein.nl