Afbeelding
Foto:

Webinar: Enschede en Losser afvalvrij

ENSCHEDE - Het terugdringen van de hoeveelheid restafval en het nog beter terugwinnen van grondstoffen door middel van recycling heeft een hoge prioriteit. Samen kunnen we veel doen om nog duurzamer te werken. Nieuwe innovaties dragen hier ook aan bij. Om zoveel mogelijk goede ideeën uit te wisselen organiseren de gemeenten Enschede en Losser op dinsdag 26 mei een webinar 'Enschede en Losser afvalvrij!'

Aanvankelijk zou al op 17 maart een bijeenkomst gehouden worden; een marktontmoeting voor de circulaire aanbesteding van het inzameling en verwerken van bedrijfsgrondstoffen. De gemeenten doelen hiermee op het verwerken van afval van bijvoorbeeld gemeentelijke panden. Deze bijeenkomst kon destijds niet doorgaan, maar de gemeenten willen ook niet teveel achter gaan lopen met dit soort thema's.

Webinar
Op 26 mei zal van 10.00 tot 11.30 uur een online sessie gehouden waar iedereen binnen de afvalbranche mee kan denken over goede ideeën, producten of technieken om nog duurzamer om te gaan met de inzameling en verwerking van bedrijfsafval. In deze sessie gaan de gemeenten in op de aanbestedingsprocedure, het lokale afvalbeleid in beide gemeenten en de ambities die zij hebben. Na afloop kunnen bedrijven binnen de afvalbranche een gedegen afweging maken of zij deel willen nemen aan een aanbesteding, maar ook welke andere samenwerkingen er mogelijk zijn. De gemeenten hopen dan ook dat diverse marktpartijen deel zullen nemen om zo tot een breed inzicht te komen wat er allemaal mogelijk is. Of men nu in de afvalwerking zit, afval inzamelt, een kennisinstituut of studenten. Iedereen met een zekere interesse in het thema is van harte welkom om zich aan te melden voor deelname. Dit kan via de websites www.losser.nl of www.enschede.nl ; hier staat ook meer informatie over de achtergrond van deze aanbesteding.