Afbeelding
Foto:

Medisch Spectrum Twente start reguliere zorg deze maand op

ENSCHEDE - De coronacrisis legt een zware druk op de zorg in ons land. Ook het Medisch Spectrum Twente was de afgelopen tijd met name bezig met de bestrijding van het virus. Vanwege de onzekerheden, kwetsbaarheid van bezoekers en grotere personele inzet voor de virusbestrijding lag veel normale zorg stil. Dit komt nu weer geleidelijk op gang.

Het Medisch Spectrum Twente ziet een dalend aantal patiƫnten op de Intensive Care en op de corona-afdeling. Er ontstaat hierdoor weer meer ruimte om de normale zorg langzaam op te starten. Dit doet het ziekenhuis in zorgvuldige stappen. Zo wordt gekeken welke patiƫnten welke zorg nodig hebben, waarna men kijkt naar de capaciteit die het MST heeft om hen te kunnen helpen. De medische urgentie is hierbij een belangrijke factor, maar ook de beschikbaarheid van medewerkers en materialen. Het ziekenhuis werkt volgens de RIVM-richtlijnen voor anderhalve meter afstand houden waar mogelijk en het gebruik van beschermingsmaterialen.

Planning
Het ziekenhuis verwacht dat deze maand de normale zorg stapsgewijs weer opgestart geworden. Dit geldt zowel voor poliklinische behandelingen als voor operaties. De poliklinische afspraken doet men nog zoveel mogelijk via de telefoon of beeldbellen. Dit is volgens het ziekenhuis best een goed alternatief. Daarom wil men dit ook in de toekomst blijven doen, naast of ter vervanging van een poliklinische afspraak. Het voordeel is dat het minder tijd en geld kost en men kan thuis blijven in een vertrouwde omgeving. De crisis heeft dus ook een permanente impact op de zorgverlening.

Nieuwe afspraak
Mensen met een staande afspraak krijgen een telefoontje zodra er een nieuwe planning gemaakt kan worden. Kijk voor nadere informatie ook op: www.mst.nl