Afbeelding
Foto:

Burgemeester schrijft open brief aan ouderen

ENSCHEDE - "Pas goed op uzelf en, als u kunt, ook op anderen. Alleen op die manier bieden we het coronavirus het hoofd." Een citaat uit de open brief die burgemeester Onno van Veldhuizen schreef aan de ouderen.

We leven in een uitzonderlijke tijd; iets wat we nog niet eerder meegemaakt hebben en een situatie waar geen enkel draaiboek voor klaar ligt. Deze tijd van het jaar had ook heel anders moeten zijn; een tijd van vrijheid vieren. Iets wat we nu binnen ons eigen huis moeten doen. Om senioren een hart onder de riem te steken schreef burgemeester Onno van Veldhuizen een open brief.

"Begin april vierden we dat Enschede 75 jaar vrij is. Wat voelt het gek om die vrijheid te vieren en te voelen binnen de muren van ons huis. Het coronavirus heeft grote gevolgen voor ons allemaal. Voor degenen die ziek worden, maar ook voor degenen die gezond thuis moeten blijven. In ieder geval tot en met 28 april missen we de omgang en sociale contacten met anderen. Met deze brief laat ik u weten dat ik aan u denk.

Minder sociale contacten
Een van de belangrijkste maatregelen tegen het coronavirus is: thuisblijven. Dat geldt niet alleen voor u, maar ook voor degenen die normaal bij u over de vloer komen. Ik kan mij goed voorstellen dat een groot deel van uw sociale contacten nu is stilgevallen. En dat dat een eenzaam gevoel kan geven. Misschien maakt u zich ook zorgen over uzelf of uw geliefden. Ik wil dat u weet dat u daar niet alleen in staat! In de hele gemeente willen inwoners u graag helpen. Er komt namelijk ook iets positiefs voort uit deze crisis: mensen willen elkaar helpen! De ideeën zijn hartverwarmend. Mocht het nodig zijn, weet dan dat er hulp en een luisterend oor voor u is. Bijvoorbeeld hulp bij het doen van uw boodschappen of het ophalen van uw medicijnen. Of gewoon om even een praatje te maken of uw verhaal te doen. Het kan natuurlijk ook zijn dat u zelf geen hulp nodig heeft, maar wel graag anderen wilt helpen. Maar let ook goed op uw familie, vrienden en buurtgenoten. Met uw levenservaring kunt u ze helpen om deze vervelende tijd door te komen. Dat beetje extra aandacht voor elkaar, al is het op afstand, maakt vaak een groot verschil."