Afbeelding
Foto:

Opvanglocatie coronapatiënten beschermd wonen en opvang

ENSCHEDE - Wie een vermoeden heeft van coronabesmetting gaat in thuisquarantaine. Er zijn echter mensen in de maatschappelijke opvang en beschermd wonen die niet in quarantaine en isolatie kunnen binnen de Twentse locatie waarin zij verblijven. Voor deze mensen is aan de Zuidkampweg in Enschede een tijdelijke quarantainelocatie ingericht om te kunnen uitzieken.

Hier kunnen de mensen verblijven totdat ze weer beter zijn of totdat er meer medische zorg nodig is, bijvoorbeeld in het ziekenhuis. In eerste instantie kunnen 15 personen worden opgevangen en dit aantal kan zo nodig worden uitgebreid. De locatie werd aangelegd voor dat er concrete noodzaak is; een stukje voorbereiding van de Veiligheidsregio Twente.

24 uur per dag begeleiding
Wethouder Jurgen van Houdt van Enschede: “Alleen samen krijgen we corona onder controle. Ik ben dankbaar dat wij in de regio Twente gezamenlijk een professionele voorziening kunnen inrichten voor deze groep mensen. Voor quarantaine en isolatie heb je persoonlijke sanitaire voorzieningen nodig. Op sommige locaties voor maatschappelijke opvang en beschermd wonen zijn onvoldoende persoonlijke sanitaire voorzieningen beschikbaar. Op deze noodlocatie zijn die wel beschikbaar. Er is 24 uur per dag professionele begeleiding aanwezig in het pand. De mensen die hier worden opgevangen zijn dak- of thuisloos en/of hebben begeleiding nodig in hun dagelijks leven. Zij verblijven in deze tijdelijke locatie om uit te zieken van corona. In de begeleiding werken we samen met onze partners Leger des Heils, Tactus, Humanitas onder dak en RIBW Groep Overijssel.”

Krachten bundelen
Wethouder Eugène van Mierlo van Almelo: “We willen dat deze cliënten goede begeleiding houden en dat we tegelijk samen zorgvuldig de verspreiding van corona tegengaan. Daarom ben ik blij dat er op zo'n korte termijn een locatie in Enschede gevonden is en dat we als centrumgemeenten onze krachten bundelen. Op deze plek kunnen we inwoners van onze gemeenten tijdelijk een beschermd thuis bieden."