Afbeelding
Foto: Bjorn Keizers

Omscholing biedt kansen

TWENTE - De Twentse arbeidsmarkt kampt wederom met uitdagingen. Na een overspannen economie staan we ineens voor wat andere uitdagingen. Voor werknemers zijn er steeds meer mogelijkheden om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Bij- en omscholing hoort hier ook bij.

De afgelopen jaren werd er al vaker aandacht voor gevraagd: bij- en omscholing om je kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren. Maar niet alleen wanneer je op zoek bent naar werk. Ook werkenden kunnen veel doen om aantrekkelijk te blijven voor hun werkgever en mogelijk door te groeien binnen het bedrijf. "Een leven lang leren" biedt goede perspectieven, zo is de boodschap.

Grote behoefte
In Twente is en blijft een grote behoefte zichtbaar aan personeel binnen bepaalde sectoren. Zo kampen we al jaren met tekorten binnen de technische sector. Ook de voor Twente belangrijke logistieke sector zag fikse groei met een dito personeelsbehoefte.

Ikbindr
Afgelopen jaar ging de campagne Ikbindr van start van het Twents Fonds voor Vakmanschap. Via het fonds kunnen mensen een scholingscheque ontvangen, wat hand in hand gaat met een loopbaangesprek. Het doel is om te kijken naar wat mensen nu doen, wat ze in de toekomst willen en hoe ze dit doel kunnen bereiken. Kijk voor meer informatie en aanmelding op de website: www.ikbindr.nl. Hier staan ook verhalen van mensen uit de praktijk die gebruik gemaakt hebben van zo'n scholingscheque.