Afbeelding
Foto:

24-uurs kinderopvang mogelijk

ENSCHEDE - Voor kinderen van ouders in cruciale beroepsgroepen is in Enschede 24-uurs kinderopvang beschikbaar. KOV Hebbes aan de Haaksbergerstraat heeft haar deuren hiervoor geopend. Er is voor deze locatie gekozen vanwege de geringe afstand tot het MST.

Door de coronacrisis wordt een zwaar beroep gedaan op medewerkers in cruciale beroepsgroepen. Het kan voor hen daardoor lastig worden werk te combineren met de zorg voor de eigen kinderen. Voor die ouders is er al noodopvang bij de kinderopvang voor de reguliere tijden. Daarnaast is er nu ook een 24-uurs opvang waar kinderen ’s avonds, ’s nachts en in het weekend opgevangen kunnen worden. De opvang is gratis voor ouders.

Samenwerking
De 24-uurs opvang vindt plaats bij KOV Hebbes aan de Haaksbergerstraat 236. De kinderen worden zoveel mogelijk opgevangen door “bekende gezichten”. Dat betekent dat naast personeel van Hebbes ook pedagogisch medewerkers van bijvoorbeeld Humankind, Kinderdomein of Columbus Junior worden ingezet. Is deze locatie vol dan wordt uitgeweken naar Smallsteps aan de Calslaan. Verder zijn via gastouderbureau Snoesje gastouders beschikbaar voor 24-uursopvang.

Afbeelding