Afbeelding
Foto:

Veilig onderhoud in crisistijd

Autobedrijven nemen momenteel zoveel mogelijk aanvullende veiligheidsmaatregelen om ook het onderhoud veilig te laten verlopen. Ook nu is het van groot belang om de auto goed te laten onderhouden.

De verscherpte maatregelen en adviezen van de overheid hebben ook zo hun impact op de werkwijze bij garagebedrijven. Van nature is er immers contact tussen medewerkers en bezoekers bij bijvoorbeeld het uitvoeren van de APK, onderhoud of bandenwissel. Bij veel autobedrijven begint het advies al om voldoende afstand te houden tussen personeel, klanten en onderling. Ook wordt contactloos betalen met de pinpas aangeraden. Veel bedrijven bieden daarnaast ook extra service aan in deze uitdagende tijd, door bijvoorbeeld de auto op te halen bij de klant of een apart loket op te zetten voor het afgeven van autosleutels. In de werkplaatsen zelf worden ook de nodige voorzorgsmaatregelen genomen, zoals bijvoorbeeld het extra desinfecteren van contactoppervlakken in de auto zoals het stuurwiel, schakelpook en hoezen voor de stoelen. Dit voorkomt zowel voor het personeel als voor u blootstelling aan het virus.

Gewoon door
Alle bedrijven kunnen met dit soort voorzorgsmaatregelen goed uit de voeten om door te blijven werken. Keuringsstations van de RDW zijn op korte termijn nog wel gesloten, maar APK-keuringen en steekproeven gaan wel door.

Lease-onderhoud
De brancheverenigingen Bovag, Focwa, RAI en VACO roepen leasemaatschappijen ook op om onderhoud gewoon door te laten gaan. Dit nadat diverse leaseorganisaties juist opriepen om alleen noodzakelijk onderhoud uit te laten voeren.