Afbeelding
Foto:

Haaksbergen blijft ook nu scherp op eigen beleid

HAAKSBERGEN - De gemeente Haaksbergen is een heel actieve gemeente die zich graag inzet voor de best mogelijke dienstverlening richting de burger. Althans, dit is de ambitie - in de praktijk kan beleid af en toe wel wat aanscherping gebruiken. Een belangrijk instrument om dit te onderzoeken is de lokale rekenkamercommissie. Wat doen zij zoal?

De rekenkamercommissie is een commissie van de gemeenteraad die zelf leden kan benoemen. De commissie is onafhankelijk in de werkzaamheden en bepaalt zélf wat zij willen onderzoeken qua beleid. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van signalen of klachten van inwoners over specifieke beleidsonderwerpen.

Nieuw lid
De rekenkamercommissie bestaat nu uit drie leden: voorzitter Ellen Odenthal, Michel Ligtenberg en het nieuwste lid, Arnold Titsing. Johan Bos en Edo van Bree zijn adviseurs. Titsing werd in januari benoemd. De 51-jarige Nijverdaller is in het dagelijks leven hoofd van het team financiën en control van de gemeente Hellendoorn. Tevens is hij plaatsvervangend griffier bij de gemeente en actief binnen voetbalvereniging DES in Nijverdal, eveneens op financieel gebied.

Belangrijke taak
“De rekenkamercommissie voert onderzoeken uit om één van de taken van de gemeenteraad, namelijk de controle op het gevoerde bestuur, beter mogelijk te maken. Ik zie dit als een belangrijke taak in het kader van het dualisme. De samenleving mag verwachten dat de middelen van de (lokale) overheid, zeker in deze tijd met oplopende tekorten bij de zorgtaken van de gemeenten, efficiënt worden gebruikt en dat wordt onderzocht of de beoogde effectiviteit bereikt wordt. Daarnaast was ik onder de indruk van de rapporten van de commissie. Die hebben een hoge kwaliteit. Dat is bij andere gemeentes wel eens anders”, aldus Arnold.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de rekenkamercommissie en hun rapporten op: www.haaksbergen.nl/rekenkamer