Afbeelding

Zoek de rust op in Enschede, ook in de mooie weekends

ENSCHEDE - Afgelopen weekend hebben Enschedeërs zich goed gehouden aan de geldende overheidsadviezen om afstand te houden. Inmiddels lijkt het concept van 'social distancing' zijn vruchten af te werpen. Maar, zo benadrukken ook de overheden: we moeten dit wél vol blijven houden de komende tijd.

Afgelopen week leverde het bijzondere campagnes op: "geniet van de zon op tuin en balkon'. Een aansporing om niet massaal erop uit te trekken. Ook burgemeester Onno van Veldhuizen greep de eerste zonnige dagen aan om mensen te wijzen op het belang van de 1,5 meter afstand. “Als mensen erop uit trekken, dan hoop ik dat ze de rust opzoeken. Blijf weg van plekken waarvan je kunt aannemen dat er veel mensen zijn; ik denk dan aan het Rutbeek en onze mooie parken. Daarvoor geldt op dit moment: nu even niet. Geniet van het mooie weer, maar zoek vooral de ruimte op”.

Handhaving
Tijdens het mooie weer zijn de komende tijd extra toezichthouders en handhavers actief in en om Enschede om te voorkomen dat op bepaalde plaatsen te veel mensen bij elkaar komen. Daarnaast werden afgelopen weekend zelfs drones ingezet door het droneteam van Space53 om ook vanuit de lucht een oogje in het zeil te houden.

Nog geen verbod
Vooralsnog zijn er geen concrete verboden op het bezoek van bijvoorbeeld de Enschedese parken, maar diverse andere gemeenten en beheerders namen al wel deze stap. Het advies: "Park, maar geniet met mate".