Bloedafname in voetbalkantine EMOS

ENSCHEDE - Medisch laboratorium Medlon staat tijdens de coronacrisis voor uitdagingen. Veel bestaande locaties voor bloedafname zijn momenteel uit noodzaak gesloten. Om toch zoveel mogelijk patiënten buiten het ziekenhuis te kunnen helpen zoekt men naar creatieve oplossingen. Zo is de voetbalkantine van EMOS tijdelijk in gebruik genomen als afnamelocatie.

Maandag nam Medlon de kantine van RKSV Emos aan de Doctor Zamenhoflaan 175 in Enschede in gebruik. Patiënten zonder coronaklachten kunnen hier op maandag, woensdag en vrijdag van 08.00 tot 10.30 uur terecht om bloed af te laten nemen. Medlon maakte goede afspraken met EMOS om zo ook mensen in Enschede-Noord te kunnen helpen.

Ook elders prikposten
In Lonneker is de reguliere prikpost aan de Dorpsstraat 98 ook weer geopend. Deze is geopend op dinsdag en vrijdag van 07.30 tot 09.30 uur. In andere gemeenten werden ook creatieve locaties gevonden, zoals de leegstaande basisschool in Denekamp en een pand naast een café in Ootmarsum.

Kom niet met klachten!
Medlon roept mensen wel op om absoluut NIET met klachten naar een prikpost te komen. Wanneer u moet hoesten, niezen, kampt met benauwdheid, verkoudheid of koorts moet u contact opnemen met de huisarts. In overleg zal dan gekeken worden of de bloedafname uitgesteld kan worden of dat de patiënt thuis geprikt kan worden. Ook zou men gebruik kunnen maken van de 'coronaprikposten' in Oldenzaal en Hengelo. Kijk op: www.medlon.nl