Afbeelding
Foto:

Enschede voelt de impact
van het coronavirus

ENSCHEDE - We leven in een bijzondere tijd. Eentje waar we ons collectief zorgen maken over onze eigen gezondheid, die van naasten, de voedselvoorziening, de economie op lange termijn en... waarin we ook dankbaar zijn voor de inzet van iedereen die Nederland ondanks dit alles toch draaiende weet te houden.

Ook Enschede ervaart momenteel grote gevolgen van het coronavirus. Met de sluiting van de scholen, horeca en veel culturele en maatschappelijke activiteiten. Veel zaken die een stad als Enschede een echte stad maken. Burgemeester Onno van Veldhuizen roept Enschedeërs dan ook op tot saamhorigheid: "Nu is het alle hens aan dek om samen te zorgen dat we zo snel mogelijk weer naar het ’normale Enschedese leven’ terugkeren. Met de minste gezondheidsschade en de minste overlast voor alle inwoners van onze stad. Hoe lang het gaat duren? In ieder geval tot en met 6 april. Hopelijk zien we vanaf volgende week of alles wat we nu doen echt heeft geholpen en we het virus eronder krijgen.", aldus een open brief van de burgemeester.

Grote gevolgen
Dat we gezamenlijk ons leven zo ingrijpend moeten veranderen is voor iedereen nieuw, zo beseft ook de burgemeester. Toch is het van groot belang om zo het virus de wereld uit te helpen. "Laten we zorgen dat het een herinnering wordt waarin ook het gevoel van onderlinge zorg en verbondenheid een plaats krijgt. Geef het leven in Enschede, juist in tijden van zorg en nood, de juiste glans. Er zijn al veel prachtige aanbiedingen en initiatieven. Doe goed! Ook dat is Enschede. Steun ook en vooral de mensen die in de zorg en op tal van andere plaatsen keihard werken om het gewone leven zo goed en kwaad als dat gaat, draaiend houden. Wees zuinig op elkaar en kijk naar elkaar om. Als Enschedeërs staan we bekend als nuchtere mensen die oog hebben voor elkaar. Noabers die er voor elkaar zijn als dat nodig is."