Afbeelding
Foto:

Sportaal levert nieuw spelmateriaal voor gymlessen

ENSCHEDE - Sportaal beheert sportaccommodaties in Enschede. Zij vindt het belangrijk dat sportaccommodaties niet alleen veilig en schoon zijn, maar wil het onderwijs ook een eigentijds aanbod bieden. Sinds afgelopen week staan op vijf locaties MobieZ-materiaalsets.

De MobieZ zijn roulerende materiaalsets die een aanvulling vormen op de klassieke materialen zoals kast, mat, springplank. De MobieZ die door Sportaal zijn aangeschaft bevatten materialen waardoor vakleerkrachten in hun gymlessen onder andere kunnen fietscrossen, boksen of freerunnen. De materiaalsets zijn uitgebreid getest door leverancier Nijha.

Enthousiast ontvangen
De vakleerkrachten die met de materialen zullen werken zijn erg enthousiast. "Met het nieuwe materiaal kunnen we mee met de beweegtrends zoals 'freerunning'. Kinderen zullen verrast worden door het nieuwe aanbod", aldus Maikel Horst, vakleerkracht van basisschool La Res.
De MobieZ-activiteiten zijn gebaseerd op leerlijnen en kunnen eenvoudig worden ingepast in het eigen vakwerkplan. Ook past het binnen het 'Altletic Skills Model' (ASM), daarbij ligt de focus op veelzijdig bewegen. Elke schoolvakantie rouleren materialen tussen de locaties, zodat er steeds weer iets nieuws op gebied van sport en spel te ontdekken is. De materialen worden niet alleen tijdens de gymlessen gebruikt, maar worden ook ingezet tijdens de instuif-activiteiten die Sportaal zelf (buiten schooltijd) organiseert.

Pilot Deventer
Een pilot met MobieZ in Deventer is een doorslaand succes gebleken. Aschwin Lankwarden - destijds directeur van Sportbedrijf Deventer - blikt terug: "Er hebben zich kinderen spontaan opgegeven bij de judoclub nadat ze op school in aanraking waren gekomen met judo in echte pakken op een echte judomat. Kinderen lopen niet meer naar de gymzaal maar rennen erheen in afwachting van wat er deze week voor nieuws is. Groepsleerkrachten zijn ook weer enthousiast. De passie is terug in de sporthal."

Benieuwd naar wat Sportaal allemaal doet om sportiviteit te stimuleren? Ga naar www.sportaal.nl.